TV2 og NRKs kommentatorer på Telenors Fotball-VM kanal


"Vi er svært fornøyd med at både TV2 og NRK stiller sine meget kvalifiserte fotball-kommentatorer til disposisjon for Telenors VM-kanal under årets Fotball-VM. Sammen med med flerkamera-funksjoner og et interaktivt fotball-magasin, vil disse kommentatorene bidra til et topp produkt for alle fotball-fans i Norge," sier divisjonsdirektør Jon Nørstebøen i Telenor Plus' Content & Interactive-divisjon.

Telenors VM-kanal går på lufta på Canal Digital fra første avspark under Fotball-VM fredag 31. mai. Derfra og til finalen spilles i Japan søndag 30. juni blir det dramatikk og spenning når verdens beste fotballnasjoner braker sammen. I alt 64 kamper skal spilles før en ny verdensmester kåres, og av disse vil 60 kamper bli sendt eksklusivt på Canal Digital i Norge. Åpningskampen, semifinalene og VM-finalen vil også bli sendt på NRK og TV2. I så måte er det eliten av norske fotballkommentatorer som vil følge seerne gjennom verdens største idrettsarrangement.

Det er en del av den inngåtte samarbeidsavtalen mellom Telenor, NRK og TV2 at de to riksdekkende kanalene skal stille med kvalifiserte norske fotball-kommentatorer på Telenors VM-kanal. Teknisk produksjon av kanalen skal gjøres av NRK Produksjon.

"Våre kommentatorer ser fram til oppgaven med fotball-VM, sier sportsredaktør Grethe Johnsen i NRK. I tillegg til at vi stiller til rådighet våre beste kommentatorer, vil vi også bruke flere av NRK-sportens medarbeidere til å bearbeide øvrig journalistisk stoff til sendingene på Canal Digital," sier hun.

"Telenor og VM-kanalen får tilgang til våre egne kommentatorer på fotball. Vi ser fram til oppgaven, og vet at dette blir et produkt fullt på høyde med det vi selv sender av fotball i TV2," sier sportsredaktør Bjørn Taalesen.

Det endelige opplegget for hvordan kommenteringen skal foregå, og hvem som skal kommentere hvilke kamper, vil bli presentert på et senere tidspunkt. Men det er allerede klart at TV2s kommentatorer skal kommentere den første halvdelen av Fotball-VM, og NRKs kommentatorer den siste halvdelen av mesterskapet.


Telenor Plus
Telenor Plus er ett av fire kjerneområder i Telenor-konsernet. Telenor Plus tilbyr kommunikasjonsløsninger innen fasttelefoni, internett og bredbånd, samt tv- og innholdstjenester rettet mot privatmarkedet. Telenor Plus har i overkant av 3200 ansatte og er delt inn i divisjonene Broadcast, Content & Interactive Services, Telefoni & Internett og Kundeservice.