TV-bolagsjätten ABC testar Net Insights medienätsplattform


Testerna, som kommer att pågå under juni månad, kommer att genomföras i samma fiberoptiska nät som redan idag används av TV-bolaget MSNBC för att transportera direktsänd video mellan deras nyhetsbyrå i Washington DC och ABC’s huvudstudio i New York.

– Det här är historiskt. Vi har nu två ledande TV-bolag som över samma plattform får tillgång till helt olika nättjänster. Det visar vi med all tydlighet att Net Insights teknik gör det möjligt att bygga bredbandsnät som stödjer transport av både strömmande video och filöverföring med den nivå på säkerhet och tjänstekvalitet som krävs i professionella sammanhang, säger Russ Hamm, grundare av Qmedia.

Qmedia kommer att länka samman ABC:s nyhetsbyrå i Washington med ABC i New York. Under testperioden kommer ABC främst utvärdera transport av inspelat och direktsänt nyhetsmaterial, skickat som MPEG-video över 100 Mbps Ethernet med garanterad tjänstekvalitet. Qmedias plattform ger också ABC möjligheten att transportera 270 Mbps okomprimerad video över SDI (Serial Digital Interface) och komprimerad video över DVB/ASI (Asynchronous Serial Interface). Faller testperioden väl ut räknar ABC med att skriva under ett avtal med Qmedia om fortsatt leverans av den testade nättjänsten.

Testandet av Net Insights plattform ingår i ABC:s långsiktiga strategi kring utvärdering av ny teknik och lösningar som ger dem möjligheter att förlänga den digitala studiomiljön. På sikt vill man kunna koppla ihop sina TV-stationer med fiberkapacitet för olika videoapplikationer.

– Vi har fått mycket positiva reaktioner från ABC och ser fram emot att få visa vad vi kan. Med ett av världens största TV-bolag i ryggen får vi medvind i den fortsatta bearbetningen av medienätsmarknaden, säger Tomas Duffy, VD, Net Insight.

Kort om medienät
Med Net Insights plattform Nimbra går det att skicka video i realtid över fibernät. Komprimerat i form av IP-trafik eller som okomprimerade 270 Mbps digitala videosignaler. På så sätt kan film- och TV-bolag digitalisera sin produktionsprocess, hela vägen från kamera fram till distribution.

Den tekniska principen bakom Net Insights lösning innebär att den bandbredd som behövs reserveras hela vägen genom nätet. Det gör det möjligt att garantera kvaliteten för alla typer av strömmande media och datatjänster.

För ytterligare information kontakta:
Tomas Duffy, VD, Net Insight AB.
Tel. 08-685 04 00, e-post: tomas.duffy@netinsight.net