HP och Net Insight samarbetar kring bredbandslösningar


Samarbetet syftar till att HP och Net Insight tillsammans ska sälja och leverera helhetslösningar för stads- och accessnät. Förutom bredband och kabel-TV till hushåll kommer man leverera nätlösningar för krävande företagstillämpningar såsom VPN-tjänster, Internet wireless roaming, telefoni och högkvalitativa videokonferenser.

Helhetskonceptet bygger på Net Insights plattform för smarta stomnät i en kombination med serverteknik, accessenheter och managementsystem från HP. I paketeringen ingår dessutom tillgång till HP:s organisation för support och systemintegration.

– Det här samarbetet är unikt. HP är branschledare inom systemintegration och managementsystem och vår plattform möjliggör högkvalitativa tjänster till en kostnad som andra har svårt att matcha. Ingen annan kan leverera ett så komplett och konkurrenskraftigt helhetskoncept, säger Tomas Duffy, VD, Net Insight.

Enligt intentionsavtalet kommer båda företagen att sälja konceptet, men HP kommer att leverera och integrera lösningarna. Inledningsvis kommer försäljningen ske direkt, men kommer så småningom ske även genom HP:s återförsäljarkanaler. Konceptet inkluderar hårdvara från båda företagen, men HP bidrar dessutom med mjukvara för nätövervakning och verktyg för administration av användare. För de operatörer som önskar kan HP även leverera tjänster inom support, drift och administration.

– Marknaden för stadsnät är oerhört intressant för HP och vi ser tydligt att alla typer av realtidstrafik som TV/video blir allt viktigare för både företag och privatpersoner. Med Net Insights plattform kan vi erbjuda startklara framtidssäkra nät som ger ett tydligt mervärde vilket i sin tur skapar nya affärsmöjligheter för våra kunder, säger RoseMarie Lessnert, Business Developer Manager, Hewlett-Packard i Sverige.

För ytterligare information kontakta:
Tomas Duffy, VD, Net Insight AB.
Tel. 08-685 04 00, e-post: tomas.duffy@netinsight.net
RoseMarie Lessnert, Business Development Manager, Hewlett-Packard i Sverige.
Tel. 08-444 24 15, e-post: rose-marie_lessnert@hp.com