Net Insight bekräftar order på nät för bredbands-TV värd 10 miljoner


– Video och data kommer bli vårt levebröd framöver. Vi ser video som vår framtida kärnverksamhet och vår förmåga att leverera video avgör om vi fortfarande existerar som teleoperatör om 20 till 30 år, säger Kurt Hauge, operativ chef på Vernon Telephone.

Ordern följer de avslutade tester och den leverans av ett pilotnät till Allied Telesyn som tidigare offentliggjorts. Midwest Tel Net påbörjar nu utbyggnaden av ett bredbandsnät som ska koppla samman ett antal mindre orter i södra Wisconsin. Första operatör att erbjuda tjänster i nätet blir Vernon Telephone Cooperative. I nästa steg räknar man med att besluta om utbyggnad av nätet till fler orter och operatörer.

Pilotnätet har uppfyllt Midwests alla förväntningar och att de nu satsar på en kommersiell utbyggnad betyder mycket för Net Insight även i ett längre perspektiv. Affären ger positiva signaler till andra operatörer som vi för diskussioner med för närvarande, säger Tomas Duffy, VD, Net Insight.

Abonnenter till operatörer i Midwest Tel Net kommer att erbjudas omkring 120 kabel-TV-kanaler, snabb Internetuppkoppling och telefoni över det nya bredbandsnätet. Lösningen, som levereras av Allied Telesyn, baseras på ett stomnät byggt med Net Insights plattform Nimbra. Slutkunderna får tillgång till samtliga tjänster via ADSL (Asynchronous Digital Subscriber Line) över det befintliga accessnätet för telefoni.

För ytterligare information kontakta:
Tomas Duffy, VD, Net Insight AB.
Tel. 08-685 04 00, e-post: tomas.duffy@netinsight.net