Abba Seafood AB skapar konkurrenskraftig svensk räkindustri genom förvärv av AB Hållöfisk


Skaldjursprodukter är ett prioriterat område och Hållöfisks produkter kompletterar AbbaSeafoods nuvarande produktsortiment. Ett förvärv innebär en betydande förstärkning för Abba Seafoods restaurang- och storhushålls verksamhet. AB Hållöfisk kommer att samordnas med Abba Seafoods nuvarande verksamhet på Hovenäset och i Kungshamn.
 
Hållöfisk omsätter totalt ca 120 miljoner varav 95 miljoner på den svenska marknaden. Företaget har varit verksam sedan 1946 och antalet anställda är 32. Sortimentet de för är räkor, kräftstjärtar, fiskbullar och stuvningar. Företaget ägs av flera delägare där Leif Stenman och Christer Stenman är huvudägare. Parterna är överens om att inte offentliggöra köpeskillingen.
 
"Detta är en varaktig förändring som krävs för att stärka konkurrenskraften inom svensk räkindustri. Affären kommer att bredda vårt sortiment inom skaldjur och stärker vår restaurang- och storhushålls verksamhet.", säger Jonny Hoffman, VD Abba Seafood AB
 
"För Hållöfisk är denna förändring nödvändig då marknaden utsätts för en ökad global konkurrens. Vi vill också stärka och säkra skaldjursindustrin i Sverige och arbetstillfällen, genom att sälja bolaget till rätt köpare", säger Leif Stenman, VD AB Hållöfisk
 
Om Abba Seafood AB
Abba Seafood är Nordens ledande leverantör av förädlad mat från havet. Våra välkända produkter har en hög kvalitetsimage och är klart marknadsledande. I Sverige är våra främsta varumärken Abba och Kalles kaviar, men vi tillverkar även favoriter som Grebbestads ansjovis och kung Gustaf Brisling. Abba Seafood har ca 500 anställda och omsatte ca 1 miljard 2003. Företaget ingår sedan 1995 i Orkla Foods som är Nordens ledande livsmedelskoncern.