Twee top farma-managers worden lid van het Uitvoerend Comité van UCB




Brussel, 22 november 2005 - UCB heeft de benoeming bekendgemaakt van Bill Robinson, Executive Vice President, Global Operations, en Bob Trainor, Executive Vice President, General Counsel, als nieuwe leden van het Uitvoerend Comité van UCB.
 
Bill Robinson is een Brit die een indrukwekkende internationale carrière opbouwde bij Eli Lilly and Company, waar hij in 2004 aftrad als Vice President, Operational Excellence, Pharmaceutical Operations. Daarvoor leidde hij als Vice President de verkoop- en managementactiviteiten in de VS ('primary care' en neurowetenschappen). Bill bekleedde tijdens zijn meer dan dertigjarige carrière bij Eli Lilly ook een aantal management-, marketing- en klinische-ontwikkelingsfuncties in de VS, Europa, Azië en Afrika.
 
Bob Trainor is een Amerikaan die heel wat ervaring en expertise opdeed in internationaal vennootschapsrecht binnen de farmaceutische industrie. Bob bekleedde topfuncties bij Schering-Plough (1992-2004), als Vice President Associate General Counsel en lid van het Operations Management Committee, en bij Johnson & Johnson (1982-1992), als Assistant General Counsel. Vóór hij in de farma-industrie ging werken, ontwikkelde Bob zijn juridische knowhow bij Donovan Leisure Newton & Irvine, een advocatenkantoor in New York, en bij het United States House of Representatives - Committee on the Judiciary (Juridisch Comité voor het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden).
 
Het Uitvoerend Comité van UCB bestaat verder uit: Melanie Lee, Executive Vice President R&D, Luc Missorten, Executive Vice President Chief Financial Officer, en Jean-Pierre Pradier, Executive Vice President Corporate Human Resources, en wordt voorgezeten door Roch Doliveux, Chief Executive Officer.
 
Over UCB
UCB (www.ucb-group.com) is een wereldleider in de biofarmaceutica, met hoofdzetel in Brussel (België). Het is gespecialiseerd in stoornissen van het centrale zenuwstelsel, ontstekingsziekten en oncologie. Zijn belangrijkste producten zijn: Keppra® (anti-epilepticum), Xyzal® en Zyrtec® (antiallergiemiddelen), Nootropil® (hersenfunctieregulator), Tussionex(TM) (hoestmiddel) en Metadate(TM) / Equasym XL(TM) (middel tegen aandachtsstoornis met hyperactiviteit (ADHD)). UCB heeft meer dan 8.500 werknemers in dienst in meer dan 40 landen, en is genoteerd op Euronext Brussels (UCB / UCBBt.BR / UCB BB).
 
 
Voor bijkomende informatie kunt u terecht bij:
Jean-Christophe Donck
Vice President
Corporate Communication & Investor Relations
Tel.: +32 2 559 9588
Fax: +32 2 559 9571
 
 
Klik op onderstaande link voor de pdf-versie van het persbericht:

Attachments

Persbericht (pdf-versie)