Agfa en Siemens sluiten bilaterale overeenkomst voor digitale radiografie


De overeenkomst heeft betrekking op verschillende gebieden. Ten eerste zal Agfa op een niet-exclusieve basis het Direct Radiography (DR) MAMMOMAT Novation-systeem voor digitale mammografie van Siemens verdelen. Ten tweede zal Agfa andere componenten van Siemens afnemen om de ontwikkeling van de eigen portfolio voor digitale radiografie te ondersteunen. Ten derde zal Siemens zijn aanbod van Agfa's systemen voor computerradiografie (Computed Radiography of CR) verder uitbreiden als aanvulling op bestaande overeenkomsten met Agfa.
 
De groeiende aandacht voor borstkanker resulteert in een toenemend aantal nationale screeningprogramma's. Door deze trend bestaat er een sterke interesse voor de omschakeling van analoge naar digitale technologie. Terwijl borstkankerscreening nog vooral met film gebeurt, wordt aangenomen dat digitale mammografie een centrale rol zal spelen in de verbetering van de efficiëntie en het bereik van deze programma's.
De combinatie van het MAMMOMAT Novation-systeem voor digitale mammografie van Siemens met Agfa's knowhow op het vlak van beeldverwerking en RIS/PACS-workflowintegratie zal Agfa beter in staat stellen om systemen te leveren op maat van de verschillende nationale behoeftes. Ze vormt tevens een aanvulling op Agfa's bestaande mammografieportfolio. Siemens wil met de overeenkomst de distributiemogelijkheden voor MAMMOMAT Novation verbreden.
 
"Deze langetermijnovereenkomst met Siemens is gestoeld op onze complementaire capaciteiten in digitale radiografie, een vakgebied in volle expansie," zei Philippe Houssiau, President van Agfa's business group HealthCare. "Als leider in radiologie verbinden we ons ertoe onze klanten bij te staan bij de overschakeling van analoog naar digitaal. Een dergelijke overeenkomst draagt bij tot de overgang naar het gedigitaliseerde ziekenhuis die leidt tot een efficiëntere en meer doeltreffende gezondheidszorg."
 
Omschrijving computerradiografie (Computed Radiography of CR):
CR-systemen maken gebruik van cassettes. Ze kunnen gebruikt worden voor alle diagnostische toepassingen in de algemene radiografie. CR biedt een voordelige overgang van het gebruik van traditionele röntgenfilm naar digitale radiografie omdat er gebruik gemaakt wordt van de bestaande röntgenapparatuur. CR is geschikt voor gecentraliseerd gebruik waarbij cassettes van meerdere röntgenkamer naar een centrale 'multi-plate' digitizer waarin meerdere platen tegelijkertijd ingevoerd kunnen worden. CR is ook geschikt voor gedecentraliseerd gebruik in de röntgenkamer zelf. Er wordt dan gebruik gemaakt van 'single-plate' digitizers.
 
Omschrijving directe radiografie (Direct Radiography of DR):
DR-systemen verwerven beelden zonder gebruik te maken van cassettes. DR is ideaal voor toepassingen waarbij snelheid en/of beeldkwaliteit cruciaal zijn. Nadat de beelden genomen zijn, verschijnen ze rechtstreeks op een werkstation voor onmiddellijke evaluatie.
 
Over Agfa
De Agfa-Gevaert Groep is een van 's werelds toonaangevende bedrijven in beeldvorming en informatietechnologie. Agfa ontwikkelt, produceert en verkoopt analoge en digitale systemen voor de grafische industrie en voor de verstrekkers van gezondheidszorg.
Agfa heeft zijn hoofdkwartier in Mortsel / België. De onderneming is actief in 40 landen en heeft agenten in nog eens 100 landen doorheen de wereld. Samen hebben zij in 2004 een omzet van 3.762 miljoen euro (of 4.677 miljoen* US$) tot stand gebracht.
De HealthCare businessgroep van Agfa levert aan ziekenhuizen en andere verzorgingscentra systemen en IT-oplossingen die beantwoorden aan de nieuwste technologische vereisten. Het gaat om systemen voor het registreren, verwerken en beheren van diagnostische beelden en IT-oplossingen waarmee de beeldvormingsworkflow met de globale ziekenhuisactiviteit kan worden geïntegreerd, over de afdelingsdisciplines heen.
Daarnaast speelt Agfa een leidinggevende rol in de snel groeiende markt voor geïntegreerde IT-systemen die overkoepelend zijn voor de gehele zorginstelling en waardoor de zorgfaciliteiten efficiënter en doeltreffender kunnen werken, met een betere patiëntenoutcome als resultaat.
Meer informatie vindt u op www.agfa.com.
* 1 US$ = 0,804281 euro
Einde bericht
 
 
Voor meer informatie:
Agfa-Gevaert
Nancy Glynn
Vice President Communication
tel. ++32 (0)3/444.8000
fax. ++32 (0)3/444.7485
e-mail: nancy.glynn@agfa.com

Attachments

Persbericht