RAPPORT FRÅN LUNDIN MININGS FÖRHANDLINGAR MED FACKFÖRENINGARNA VID GALMOYGRUVAN PÅ IRLAND


	12 januari, 2007 (TSX: LUN; SSE: LUMI; AMEX: LMC) Lundin Mining Corporation (“Lundin Mining” eller “Bolaget”) rapporterar om situationen vid förhandlingarna med fackföreningarna SIPTU och TEEU vid Galmoygruvan på Irland. Ledningen vid gruvan har förhandlat löner för år 2006 och framåt med fackföreningarna sedan juni 2006. Målet har varit att ansluta till de överenskomna nivåerna i det nationella löneavtalet “National Partnership Agreement” som förhandlats fram och signerats av arbetsgivarorganisationen, “IBEC”, fackföreningar på Irland och av Irlands regering. Med anslutningen till det nationella löneavtalet skulle lönerna höjas med 10,7% över en period om 27 månader att jämföras med den höjning med 28,6% som Galmoy Mines Ltd. genomfört under de senaste 17 månaderna fram till nuvarande avtalsperiod. De lokala fackföreningarna vid gruvan begär dock ytterligare höjningar utöver det nationella avtalet. Då de lokala parterna inte kunde komma överrens så överlämnades i oktober 2006 ärendet till avgörande hos medlare; ”Labour Relations Commission”. Där har två möten avhållits med ett ytterligare möte planerat till 16 januari 2007. Ledningen är optimistisk till att Galmoy Mines Ltd. linje i förhandlingarna kommer antas vid detta möte.

	Det långdragna förloppet i förhandlingarna har dock resulterat i viss frustration hos arbetstagarna vid gruvan vilket resulterat i viss påverkan i produktionen av koncentrat. Detta har medfört  att Galmoy Mining Ltd. nu för diskussioner med sina kunder kring förskjutningar i vissa leveranser pga svårigheter att möta samtliga ingångna avtal.

“Vi hoppas kunna lösa denna situation inom kort och bägge parter eftersträvar en lösning. Varken ledningen eller arbetsstyrkan vid Galmoygruvan vill att denna störning skall fortgå och vi kommer att arbeta intensivt för att finna en lösning som alla parter kan känna sig nöjda med.” kommenterar Stefan Månsson, Managing Director i Galmoy Mines Ltd.

Galmoygruvan är en höghaltig zink/blygruva i  Kilkenny County på Irland. Fyndigheten upptäcktes 1986 och gruvan togs i drift 1997. Galmoy är en modern underjordsgruva som producerar omkring 70 000 ton zink och 19 000 ton bly per år. 
 
 För ytterligare information, kontakta:

Catarina Ihre, Investor Relations: 070-607-9263
Ron Ewing, Investor Relations, North America: 1-604-681-1337
Sophia Shane, Investor Relations:  1-604-689-7842



http://www.ngnews.se/pressreleases/press_download.asp?lngPrbId=46187"/>
 >Ladda ner bifogad fil