BILIA FÖRVÄRVAR HANS PERSSON-KONCERNEN - EN AV SVERIGES STÖRSTA ÅTERFÖRSÄLJARE AV VOLVO, FORD OCH RENAULT


Bilia Personbilar AB och Hans Persson Bil AB har tecknat en avsiktsförklaring att Bilia skall förvärva samtliga rörelsedrivande dotterbolag till Hans Persson Bil AB.

Hans Persson-koncernen är en välrenommerad och lönsam bilåterförsäljare med 48 år i branschen som representerar Volvo, Ford och Renault. Fordverksamheten bedrivs i Västerås, medan Volvo- och Renaultverksamheten bedrivs på följande orter: Västerås, Köping, Sala, Hallstahammar, Arboga, Fagersta, Avesta och Hedemora. 
 
 Den genomsnittliga omsättningen uppgick under 2005 och 2004 till cirka 1,3 Mdr och rörelsemarginalen till cirka 2,4 procent. Under 2006 uppgick försäljningen av nya bilar till 2.700 och begagnade bilar till 3.600. 
 Antalet anställda är 320 personer. 
 
 Slutligt avtal förväntas bli klart under februari/mars 2007. Förvärvet förutsätter bland annat konkurrensrättsligt godkännande.

Åke Persson, koncernchef i Hans Persson-koncernen och Jan Pettersson, Bilias koncernchef, säger i ett gemensamt uttalande:

”Bilias förvärv av Hans Persson-koncernens bilverksamhet är bra för alla parter. Hans Perssons kunder kan förlita sig på ett fortsatt kvalificerat omhändertagande i nuvarande anläggningar. Kostnaderna för logistik, marknadsföring och gemensamma funktioner kan fördelas på större volymer, vilket gynnar både Hans Perssons och Bilias kunder. Volvo, Ford och Renault får trygghet i obruten kontinuitet i försäljningen och servicen av sina produkter. För Bilias vidkommande är förvärvet helt i linje med koncernens inriktning och för familjeföretaget Hans Persson kan överlåtelsen av bilverksamheten ske vid en lämplig tidpunkt. För Hans Perssons medarbetare innebär affären att ett etablerat och välkänt bilföretag blir ny ägare.”


Göteborg den 15 januari 2007

Bilia AB (publ)


För ytterligare information hänvisas till VD Jan Pettersson eller ekonomidirektör Gunnar Blomkvist,
Bilia AB, tel 031-709 55 00.


http://www.ngnews.se/pressreleases/press_download.asp?lngPrbId=46196"/>
	>Ladda ner bifogad fil