BIOGAIA TRÄFFAR AVTAL MED SEMPER.


	BioGaia AB har träffat avtal med Semper AB som ger Semper rätten att under namnet Semper Magdroppar sälja BioGaias probiotiska droppar i Sverige och Norge.

	BioGaias probiotiska droppar, som innehåller Lactobacillus reuteri, balanserar tarmfloran hos barn och har i kliniska studier påvisat mycket positiva effekter på kolik samt skydd mot infektioner orsakade av bakterier och jästsvamp. En vetenskaplig studie på Lactobacillus reuteris effekt på kolik, som nyligen publicerats i den vetenskapliga tidskriften Pediatrics, visar att 95 % av de barn som erhöll BioGaias probiotiska droppar svarade på behandlingen. Endast 7 % av barnen svarade på behandlingen med den medicin som vanligtvis används mot kolik. 
 
 Semper är Sveriges ledande barnmatsföretag, med en marknadsandel på ca 60 %. Semper har över 50 års erfarenhet av att utveckla och marknadsföra goda och näringsmässigt anpassade produkter för små barn. 
 ”Semper Magdroppar blir ett utmärkt komplement till våra övriga produkter. Laktobaciller är goda bakterier som håller magen i balans. Magen är viktig för att barnet ska växa och må bra” säger Agneta Frykhammar, marknadsdirektör på Semper AB. 
 Lansering planeras under första halvåret 2007. 
 
 ”Det är mycket glädjande att Semper kommer att sälja våra probiotiska droppar i Sverige”, säger Peter Rothschild, VD BioGaia AB. ”Det är viktigt för oss att vår snabbast växande produkt också säljs på vår hemmamarknad” fortsätter Peter. 
 
 Dropparna säljs redan i 10 länder och lansering förväntas äga rum under 2007 i ytterligare 13 länder.


Senaste pressmeddelande från BioGaia:
2007-01-09 Lactobacillus reuteri mot kolik
2006-11-17 BioGaia tecknar avtal med stort munhälsoföretag
2006-11-10 BioGaia tecknar avtal för Indonesien


För vidare information: 
Peter Rothschild, VD tel: 08 -555 293 00
Jan Annwall, vVD tel: 08-555 293 00

BioGaia är ett bioteknikföretag som utvecklar, marknadsför och säljer probiotiska produkter med dokumenterade positiva hälsoeffekter. Produkterna är huvudsakligen baserade på Lactobacillus reuteri (Reuteri) som har probiotiska, hälsofrämjande, effekter. Moderbolaget BioGaia ABs B-aktie är noterad på Stockholmsbörsens lista för mindre bolag.

www.biogaia.se



http://www.ngnews.se/pressreleases/press_download.asp?lngPrbId=46206"/>
 >Ladda ner bifogad fil