LUNDIN MINING SLUTFÖR FÖRVÄRVET AV 4 MILJONER UNITS I SANU RESURCES LTD.


	30 januari 2007 (TSX: LUN; SSE: LUMI; AMEX: LMC) Lundin Mining Corporation ("Lundin Mining" eller "Bolaget") kan idag meddela att förvärvet av 4 000 000 units i Sanu Resources Ltd. (“Sanu”) har slutförts  till ett pris om CAD 0,65 för varje unit motsvarande en investering om CAD 2,6 miljoner. Varje unit består av en stamaktie och en överlåtelsebar köpwarrant. En warrant kan till en kurs om CAD 0,90 lösas mot en aktie i Sanu under en period om två år. Lundin Mining äger cirka 14% av utestående aktier i Sanu, icke inkluderat de aktier som kan förvärvas om Bolaget väljer att utnyttja sina köpwarrants.

	Sanu är ett publikt gruvbolag som är noterat på TSX Venture Exchange. 
 
 Lundin Minings förvärv av aktier i Sanu är en finansiell investering. Bolaget kan komma att förvärva ytterligare aktier i Sanu alternativt komma att avyttra dem.

Lundin Mining är ett aktivt företag inom mineralprospektering och en snabbväxande producent av basmetaller. Företaget äger fyra gruvor, två i Sverige, Zinkgruvan och Storliden, en i Portugal och en på Irland, Galmoy. Prospekteringsportföljen är omfattande och inkluderar även intresseandelar i internationella samarbets- och utvecklingsprojekt. Lundin Mining har sitt huvudkontor i Vancouver, Kanada och den verkställande ledningen i Stockholm. Lundin Minings aktier är noterade på Torontobörsen och på AMEX i New York och de svenska depåbevisen på Stockholmsbörsen. 
 
 För ytterligare information, vänligen kontakta:

Colin K. Benner, vice styrelseordförande och vd:  +1-778-389-3100
Catarina Ihre, Investor Relations: 070-607-9263
Sophia Shane, Investor Relations: +1-604-689-7842
Ron Ewing, Vice-President: +1-604-681-1337





http://www.ngnews.se/pressreleases/press_download.asp?lngPrbId=46320"/>
 >Ladda ner bifogad fil