TRICORONA LANSERAR KLIMATNEUTRALISERING FÖR FÖRETAG OCH PRIVATPERSONER


	Tricorona, som investerar i och handlar med miljörelaterade marknadsinstrument, har beslutat att komplettera sitt erbjudande med klimatneutralisering för företag och privatpersoner.

	Denna satsning inom frivillig klimatneutralisering kommer att ske inom ramen för ett nybildat bolag, Tricorona Climate Partner. I denna verksamhet kommer även att ingå den verksamhet som Sustainable Environmental Partners, S.E.P, tidigare har bedrivit inom området.

S.E.P har idag en konkurrenskraftig lösning för beräkning av företags och individers miljöpåverkan, främst inom transporter av personer och gods.

Genom bildandet av detta bolag kombineras Tricoronas finansiella styrka och kunskap om handel med utsläppsrätter med S.E.P:s kompetens kring beräkning av miljöpåverkan.

Tricorona Climate Partner är ett företag som kan erbjuda sina kunder en helhetslösning inom hela värdekedjan från analys och beräkning av företagets miljöpåverkan, till klimatneutralisering via utsläppsrätter från CDM-projekt, som uppfyller högt ställda krav.

Tricorona Climate Partner kan leverera klimatneutralisering enligt Gold Standard, en högre kvalitetsnivå på CDM-projekt, som stöds av bland annat WWF och Greenpeace.

Tricorona Climate Partner är ett helägt dotterbolag till Tricorona och kommer att ledas av Per Egstam, tidigare verksam i S.E.P.


Stockholm den 31 januari 2007
Tricorona AB (publ)


För ytterligare information kontakta:

Niels von Zweigbergk, koncernchef
Telefon 08 – 506 885 51, 070-859 35 00, e-post: nvz@tricorona.se.

Per Egstam, Tricorona Climate Partners
Telefon 0708 - 28 53 37, e-post: per.egstam@tricorona.se


Mer information finns på: www.tricorona.se


http://www.ngnews.se/pressreleases/press_download.asp?lngPrbId=46339"/>
 >Ladda ner bifogad fil