TeliaSonera och Nokia höjer den musikaliska upplevelsen av ESC


Pressmeddelande
2007-02-20

TeliaSonera och Nokia höjer den musikaliska upplevelsen av ESC

TeliaSonera har inbjudit Nokia att stärka den mobila upplevelsen av Eurovisionsschlagerfestivalen (ESC) 2007. TeliaSonera och Nokia kommer tillsammans att erbjuda musikkampanjer med Eurovisionsschlagertema under våren 2007. TeliaSonera är huvudsponsor och huvudsamarbetspartner för ESC 2007 i Helsingfors. TeliaSonera har fått heltäckande paneuropeiska evenemangs-, marknadsförings- och medierättigheter samt digitala rättigheter för det kommande evenemanget.

-	När TeliaSonera och Nokia nu samarbetar för den största musikfesten 2007 har vi ett gemensamt intresse i att vilja erbjuda våra kunder lättanvända tjänster och en angenäm musikalisk upplevelse, säger Kenneth Karlberg, chef för affärsområde Mobilitetstjänster, TeliaSonera AB.  Vi hoppas att våra tjänster ska erbjuda en integrerad lösning för alla som vill lyssna på samt upptäcka och skaffa musik oavsett tid eller plats.

-	Vi vill erbjuda alla ESC-fans och andra kunder roliga, intressanta och innovativa tjänster som i kombination med vårt tekniska kunnande och vår marknadsföring ska bidra till att skapa ett evenemang som är utöver det vanliga och som uppskattas av publiken, säger Kenneth Karlberg.Tillsammans med TeliaSonera ämnar vi erbjuda ESC-fansen en kompromisslös och underhållande musikupplevelse med förstklassiga Nokia-musikapparater, säger Pekka Rantala, Senior Vice President, Customer and Market Operations, Europe, Nokia.


Den 52 Eurovisionsschlagerfestivalen går av stapeln i Helsingfors och som värd står Finlands rundradio YLE. Tävlingen kommer att omfatta två direktsända evenemang under en vecka: semifinalen den 10 maj och finalen den 12 maj 2007. Det var den finländska gruppen Lordi som vann ESC i Aten 2006.






_____________________________________________
Ytterligare information till journalister lämnas av:
Minna Pajala, Senior Vice President, Marketing and Customers Finland, TeliaSonera, +358-(0)40-302 1500


TeliaSonera är det ledande telekommunikationsföretaget i Norden och Baltikum med starka positioner inom mobil kommunikation i Eurasien, Turkiet och Ryssland. I slutet av 2006 lanserade TeliaSonera mobiltjänster i Spanien. Vi erbjuder pålitliga, innovativa och användarvänliga tjänster för överföring och paketering av ljud, bild, data, information, transaktioner och underhållning. 2006 omsatte TeliaSonera 91 miljarder kr och det totala antalet kunder var 96 miljoner i 15 länder. TeliaSonera är noterat på Stockholmsbörsen och Helsingfors börs.  Företaget finns med på Dow Jones index för hållbar utveckling.  Vi ser enkelhet och service som viktiga verktyg för att skapa lönsam tillväxt och värde för våra kunder och aktieägare. Läs mer på www.teliasonera.se

Attachments

02202091.pdf