Hemtex öppnar volymbutik i Stockholm


Hemtex öppnar volymbutik i Stockholm

I slutet av oktober 2007 slår Hemtex upp portarna för sin första volymbutik. Det sker på Sergelgatan i Stockholm, och öppningen markerar inledningen på en satsning på större butiker med ett bredare sortiment. Kontraktet på den nya butiken skrevs under i dagarna.

Volymbutiken på Sergelgatan kommer att följas av fler i Sverige och övriga Norden. Butikerna kommer att etableras i såväl citylägen och traditionella köpcentra som externa handelsplatser och ha en betydligt större försäljningsyta, 700 - 1 000 kvadratmeter, än dagens Hemtexbutiker. Butiken på Sergelgatan är cirka 1 000 kvadratmeter stor.

”Expansion genom nya butiksformat och breddning av sortimentet är en viktig del av vår tillväxtstrategi. Vi ser att det finns möjlighet att etablera ett drygt fyrtiotal volymbutiker i Norden, varav cirka 25 i Sverige. Det kan bli aktuellt att flytta om några av våra nuvarande butiker där vi ser att det finns utrymme att öka försäljningsvolymen”, säger Hemtex, VD och koncernchef, Anders Jansson.

Volymbutikerna är inte bara större än nuvarande butiker, de tillförs även ett nytt sortiment. Basen är Hemtex inspirerande textila produkter som kompletteras med ett breddat och fördjupat sortiment av det textila sortimentet, hemaccessoarer, som vaser och ljusstakar och praktiska tillbehör, som glas, koppar, muggar och förvaringsprodukter. Även mindre möbler kan komma att ingå.

En central avdelning i volymbutiken är det så kallade säsongstorget, som är en komplett miljö med det allra senaste. Miljön kommer att skifta med säsongerna för att butikerna alltid ska kännas fräscha. En täcke- och kuddstudio och en utökad avdelning med textilier för barn inryms i konceptet. I satsningen ingår också att samtliga Hemtex nuvarande butiker som är över 300 kvadratmeter stora kommer att avsätta en del av ytan för detta sortiment. Ett femtiotal butiker kommer att behöva tillföras tilläggsytor.

”Vi räknar med att det bredare sortimentet av spännande tillbehör i lika hög grad ska locka kunderna att förnya sina hem som vårt textila sortiment ger dem inspiration idag. Inredningstrenderna förändras i allt snabbare takt och kunderna efterfrågar i högre utsträckning koordinerade sortiment, så det här konceptet ligger rätt i tiden”, säger Anders Jansson.

De planerade volymbutikerna kommer till huvuddelen att rymmas inom ramen för de 290 Hemtexbutiker som bedöms kunna etableras på den Nordiska marknaden.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Anders Jansson, VD och koncernchef: 0705-50 42 87
Tommy Svensson, Ekonomi- och finanschef: 0702-10 80 69.

Besök gärna Hemtex webbplats: www.hemtex.se 

Hemtex är Nordens ledande hemtextilkedja med totalt 183 butiker, varav 136 i Sverige, 32 i Finland, 9 i Danmark och 6 i Norge. Av butikerna är 159 ägda av Hemtexkoncernen och 24 av franchiseföretag. Samtliga butiker utanför Sverige ägs av Hemtexkoncernen. Under gemensamt varumärke säljer butikerna heminredningsprodukter med tonvikt på hemtextil. Omsättningen i konsumentledet (inklusive franchisebutiker) uppgår till 1,5 miljarder kronor, exklusive mervärdeskatt. Hemtexkoncernens årsomsättning uppgick per den 31 oktober 2006 till totalt 1,3 miljarder kronor.

Attachments

02202259.pdf