Gunnel Duveblad - föreslagen styrelseledamot i HiQ International AB


Gunnel Duveblad - föreslagen styrelseledamot i HiQ International AB

Valberedningen för HiQ International AB föreslår årsstämman den 27 mars att välja Gunnel Duveblad som ny styrelseledamot. Med mångårig erfarenhet inom såväl IT-branschen som styrelsearbete i noterade företag kompletterar Gunnel Duveblad HiQs nuvarande styrelse med stark kompetens inom IT-konsultområdet.

Gunnel Duveblad har bland annat varit verksam på det globala IT-företaget EDS där hon arbetat som President EDS North Europe (med ansvar för Sverige, Danmark, Norge, Finland, Belgien, Nederländerna samt Luxemburg) under perioden 2002 - 2006. Innan dess arbetade Gunnel Duveblad på IBM under perioden 1977 - 2002 och innehade då en antal olika positioner på nordisk samt europeisk nivå. 

- HiQ står i mina ögon för kvalitet, högteknologi och framåtanda vilket lett till dess styrka idag. Jag ser fram emot att få vara med att fortsätta utveckla HiQ för att möta de krav som ställs för att kunna behålla konkurrenskraftighet även i framtiden, säger Gunnel Duveblad.

- Med mångårig erfarenhet från IT-konsultområdet kommer Gunnel att förstärka och komplettera den nuvarande styrelsen. Hon har värdefulla kunskaper och erfarenheter av såväl svensk som internationell IT-konsult- och outsourcingverksamhet. Därtill kompletterar Gunnel styrelsen med ett europeiskt perspektiv. Samtliga erfarenheter är mycket viktiga för HiQ, säger Anders Ljungh, styrelseordförande HiQ International.


För ytterligare information, kontakta gärna:
Anders Ljungh, styrelseordförande HiQ International, 08-588 90 000
Lars Stugemo, VD och koncernchef HiQ International, tel: 08-588 90 000 

HiQ är ett IT- och managementkonsultföretag som arbetar med högteknologiska lösningar inom kommunikation, programvaruutveckling och simuleringsteknik. Bolaget är ledande inom dessa områden och har Norden som hemmamarknad. HiQ har närmare 800 anställda med kontor i Sverige, Finland och Danmark. HiQ är noterat på den Nordiska Börsens midcap-lista. För mer information, besök www.hiq.se

Attachments

02262231.pdf