CISL Gruppen AB (publ) Bokslutskommuniké, 1 januari - 31 december 2006


CISL Gruppen AB (publ) Bokslutskommuniké,  1 januari - 31 december 2006

•	Intäkter under det fjärde kvartalet uppgick till 18,4 Mkr

•	Resultatet för det fjärde kvartalet uppgick till 43,0 Mkr

•	Intäkter under året uppgick till 68,1 Mkr(19,1 Mkr)

•	Resultatet för helåret uppgick till 38,3 Mkr(4,4 Mkr)

•	CISL säljer verksamhetsområdet Telecom till det noterade Eurovip Group AB (publ)

•	CISL blir huvudägare i det noterade Eurovip Group AB (publ)

•	Styrelsen föreslår att delar av innehavet i Eurovip Group AB (publ) delas ut till aktieägarna

•	CISL tecknar 2 ordrar för sin Xbet Skillgaming plattform

VD kommentar

Vi har lagt ett händelserikt år bakom oss, med stark organisk tillväxt och bra resultat. Koncernen har strukturerats upp i tydliga verksamhetsområden med fokus på lönsamhet. CISL är nu helt inriktat på gaming och betting, i och med att verksamhetsområdet Telecom har avyttrats.  

Affären med Eurovip Group AB (publ) möjliggör bättre tillväxtmöjligheter för CISL Telecom, än om verksamhetsområdet särnoterats. Etablerade säljkanaler kan användas i länder där CISL har verksamhet och produktportföljen kompletteras med Eurovip's produkter, vilket innebär snabbare säljcykler. Ägandet i Eurovip är av central betydelse för oss då vi bedömer att värdetillväxten kommer fortsätta i Telecombolagen, och på så sätt skapa ytterligare värden till CISL's aktieägare. 

CISL Telecom har under året utvecklats väl och ökat sin försäljning med 300% till 45 Mkr från 15 Mkr 2005. Tillväxten under 2006 har inneburit att verksamhetsområdet har tagit mycket tid och managementkraft från andra verksamheter som finns i CISL. Dessa verksamheter kommer nu få ett tydligare managementfokus.

CISL fokuserar nu på att fortsätta arbetet med systemplattformar för betting samt spelapplikationer för dessa. Systemplattformen för skillgaming, dvs spel om pengar i dataspel, kommer stå för en stor del av bolagets tillväxt under 2007 tillsammans med andra former av spelapplikationer baserad på samma teknologi. CISL tittar även på möjligheten till förvärv inom detta område för att stärka sin position på marknaden.

La Jolla har under perioden fortsatt sin expansion och tagit den första ordern i Las Vegas. Provinstallationerna med GRD i Japan öppnar upp den asiatiska marknaden och ligger väl i linje med bolagets expansionsmål. 

CISL kan se tillbaka på ett år med intensivt struktureringsarbete för att skapa lönsamhet, tydliggöra värden och underlätta marknadskommunikation. CISL är nu redo för nästa steg i bolagets utveckling. Affären med Eurovip medför att CISL nu kan fokusera på att utveckla bettingverksamheten på samma sätt som skett med CISL Telecom.

Attachments

03052143.pdf