Mer av JM i Sannegården


Mer av JM i Sannegården

Under 2003 påbörjade JM utvecklingen av 450 attraktiva lägenheter i populära Västra Sannegårdshamnen, som är en del av Norra Älvstranden i Göteborg. Nu förvärvar JM ytterligare byggrätter motsvarande 100 lägenheter i Sannegårdens centrum. Säljare är Norra Älvstrandens utvecklings AB. Förvärvssumman uppgår till cirka 60 mkr.

- Norra Älvstranden är det mest expansiva området i Göteborg just nu och därför ett av de viktigaste för oss, säger Anders Lundberg, regionchef på JM. Med totalt 550 lägenheter i Sannegården stärker vi ytterligare vår ställning på Norra Älvstranden, vid sidan av våra projekt Juvelkvarnen och Västra Eriksberg.

Intresset för Sannegården har varit, och är, stort - inte minst bland medelålders par som sålt villan för att flytta in till stan. Nu börjar också allt fler yngre vuxna att upptäcka området. 170 av de 450 lägenheterna i Västra Sannegårdshamnen är färdigbyggda och familjer har flyttat in. Byggnation av etapp 2 pågår och inflyttning beräknas ske under våren 2008.

Byggstart för de sista 100 lägenheterna beräknas kunna ske i mitten av 2008 och försäljningen inleds under hösten 2008.

Likviden erläggs med 25 % vid lagakraftvunnen plan samt med två lika delar ett respektive två år efter lagakraftvunnen plan.

För högupplösta bilder från bland annat Sannegårdshamnen se JMs pressrum på www.jm.se.


För ytterligare information kontakta:
Anders Lundberg, regionchef JM Göteborg, tel/mobil: 031-70 35 725
Tomas Eriksson, pressansvarig JM tel/mobil: 08-782 86 61

Detta och tidigare pressmeddelanden finns även på www.jm.se



JM är en av Nordens ledande projektutvecklare av bostäder och bostadsområden. Verksamheten är fokuserad på nyproduktion av bostäder i attraktiva lägen med tyngdpunkt på expansiva storstadsområden och universitetsorter i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Belgien. Vi arbetar också med projektutveckling av kommersiella lokaler samt entreprenadverksamhet, huvudsakligen i Storstockholmsområdet. JM ska i all verksamhet främja ett långsiktigt kvalitets- och miljöarbete. JM omsätter ca 12 miljarder kr och har ca 2200 medarbetare. JM AB är ett publikt bolag noterat på den Nordiska Börsens lista, segmentet Large Cap.

Attachments

03062108.pdf