ElektronikGruppen förvärvar finländska Profec Technologies


ElektronikGruppen förvärvar finländska Profec Technologies

ElektronikGruppen har förvärvat samtliga aktier i finländska Profec Technologies Oy, som är en ledande leverantör av kundanpassade och standardiserade induktiva komponenter till internationella tillverkare av telekommunikationsutrustning och kraftaggregat. Bolaget konsolideras från den 1 mars 2007 inom affärsområde Products, och förvärvet bedöms påverka vinst per aktie positivt om drygt 50 öre under innevarande år.

Förvärvet är ett steg i ElektronikGruppens strategi att växa inom egentillverkade produkter. Profec Technologies har djup kompetens inom högautomatiserad tillverkning och förvärvet ger, förutom stärkt närvaro i Finland, volymfördelar inom bland annat induktiva komponenter.

Profec Technologies, med 49 anställda, omsatte cirka 70 miljoner kronor under 2006 och uppvisade en stark tillväxt. Koncernen har sin bas i Nummela, Finland, och är etablerad med egna dotterbolag i Sverige, England, Ryssland och Sri Lanka. Samtliga verksamheter är ISO 9001-certifierade.

”Profec Technologies passar synnerligen väl in i vår verksamhet. Koncernen har väl etablerade varumärken och är verksam på marknader där ElektronikGruppen har en klar ambition att växa, framförallt i Finland och Storbritannien. Ett bilateralt frihandelsavtal möjliggör dessutom för verksamheten i Sri Lanka att utgöra en effektiv försörjningslänk för ElektronikGruppens kunder i Indien. Tillsammans med det nyligen förvärvade bolaget Trondicap Oy bygger vi nu upp en stark närvaro på den finländska marknaden med betydande verksamhet även i Baltikum och Ryssland”, säger Johan Ålander, VD och koncernchef för ElektronikGruppen.

Profec Technologies hemsida: www.profec.com 


För ytterligare information, vänligen kontakta:
Johan Ålander, VD för ElektronikGruppen BK AB, tel: +46 8 759 35 43
eller via e-mail: johan.alander@egruppen.com

Jens Hansson, vice VD för ElektronikGruppen BK AB, tel: +46 8 759 35 53
eller via e-mail: jens.hansson@egruppen.com




ElektronikGruppen BK AB (publ.) är en av Nordens ledande leverantörer av högteknologiska komponenter, system och produktionsutrustningar till elektronikindustrin. Organisationen, med fyra olika affärsområden, bygger på specialistkunskap inom elektronik och elektromekanik. Företaget är noterat på den nordiska börsens lista för Small Cap Stockholm, sektor Information Technology. För mer information se www.egruppen.se.

Attachments

03072264.pdf