Indutrade expanderar i Norge genom förvärv av Sigurd Sørum AS


Indutrade expanderar i Norge genom förvärv av Sigurd Sørum AS

Indutrade har idag förvärvat samtliga aktier i teknikförsäljningsbolaget Sigurd Sørum AS, Sandvika, Norge med en årsomsättning om cirka 60 Mkr.

Bolaget, som grundades 1927, är en välkänd leverantör på den norska marknaden med ett brett produktprogram inom ventiler, kopplingar och instrument. Kunderna finns främst inom processindustrin, olja och gas samt offshore.

Med förvärvet av Sigurd Sørum stärker Indutrade sin position på den norska marknaden samt inom marknadssegmenten olja och gas. Organisatoriskt kommer bolaget att ingå i affärsområdet Flow Technology som 2006 hade en omsättning på 1 073 Mkr.

Förvärvet, som är Indutrades tredje i år, bedöms ha en marginell positiv påverkan på Indutrades resultat per aktie. Årets förvärvade bolag har en sammanlagd årlig fakturering på 161 Mkr.


Stockholm den 7 mars 2007

INDUTRADE AB (publ)




För ytterligare information vänligen kontakta:
Johnny Alvarsson, VD och koncernchef, tel: 070 589 17 95.


Om  Indutrade
Indutrade marknadsför och säljer komponenter, system och tjänster med högt teknikinnehåll inom utvalda nischer. Verksamheten kännetecknas bl.a. av 

•	Tekniskt avancerade produkter för repetitiva behov
•	Tillväxt genom en strukturerad och väl beprövad förvärvsstragegi
•	Decentraliserad organisation präglad av entreprenörskap.

Koncernen är uppdelad i fyra affärsområden, Engineering & Equipment, Flow Technology, 
Industrial Components samt Special Products. Indutrades omsättning uppgick 2006 till 4 516 mkr och rörelseresultat före avskrivningar av immateriella tillgångar uppgick till 460 mkr.
Indutrade är noterat på Nordic Mid-Cap listan i Stockholm under Industrials.

Attachments

02162168.pdf