SWECO förvärvar installationskonsulter


SWECO förvärvar installationskonsulter

SWECO Theorells har förvärvat installationskonsulterna Grapenfelt norr AB i Östersund, med 15 anställda, och Kedbrant & Wickberg Ingenjörsbyrå AB i Gävle, med fem anställda.

Grapenfelt norr erbjuder konsulttjänster inom VVS, energi och miljö och arbetar främst med VVS-projektering inom fastighet och industri. Företaget etablerades 1947 och har kontor i Östersund och Sundsvall.

Kedbrant & Wickberg erbjuder tjänster för projektering, utredning, kontroll och besiktning inom VVS- och energiområdet. Företaget har över 60 års erfarenhet av VVS-branschen och finns etablerade med kontor i Gävle.

- Genom förvärven stärker vi våra marknadspositioner i denna region, vilket är mycket glädjande. Företagen kompletterar oss väl, framför allt inom energiområdet där efterfrågan på olika former av energiutredningar ökar, säger Karin Annerwall Parö, VD i SWECO Theorells.

SWECO Theorells är med cirka 350 medarbetare en av Sveriges ledande installationskonsulter inom VVS, el, tele, brand och systemintegration.



För ytterligare information kontakta:
Karin Annerwall Parö, VD i SWECO Theorells, tel: 08- 695 66 62 e-post: karin.annerwall.paro@sweco.se
Bo Damberg, regionchef i SWECO Theorells, tel: 026-66 20 20 e-post: bo.damberg@sweco.se

SWECO är Nordens ledande konsultföretag med samlad kunskap inom teknik, miljö och arkitektur. SWECO har 4 200 anställda i åtta länder och omsatte 2006 cirka 3,9 Mdr SEK. För närvarande genomför SWECO uppdrag i 75 länder runt om i världen. SWECO-aktien är noterad på Stockholmsbörsen.

Attachments

03062224.pdf