Utser chef för verksamheten i Tyskland


Utser chef för verksamheten i Tyskland

Fastighetsbolaget Kungsleden AB (publ) har anställt Albrecht von Malortie som chef för bolagets etablering i Tyskland.

Albrecht von Malortie har en bakgrund som fastighetskonsult vid Dresdner Banks fastighetsverksamhet Dr. Lübke Immobilien samt vid Jones Lang LaSalle i Tyskland. Sedan 2000 har Albrecht von Malortie arbetat vid Skanska i Tyskland där han varit marknadschef och chef för Skanskas tyska projektutveckling. Albrecht von Malortie är 44 år och född i Tyskland men uppvuxen i Sverige. 

”Jag är glad att vi har lyckats knyta Albrecht von Malortie till oss. Han talar svenska flytande och har god kännedom om svensk och tysk affärskultur, vilket är viktigt för det fortsatta arbetet med att bygga upp vår verksamhet i Tyskland”, säger Kungsledens vd Thomas Erséus i en kommentar.

Kungsleden inledde en internationell satsning i juni i fjol då nio äldreboendefastigheter förvärvades i Tyskland. I början av 2007 gjordes kompletterande förvärv av äldreboenden söder om Berlin. Kungsleden avser fortsätta expandera inom detta segment, där goda tillväxtmöjligheter förväntas på den tyska marknaden under de kommande åren.

Albrecht von Malortie tillträder sin nya tjänst med omedelbar verkan. 





För ytterligare information, kontakta:
Thomas Erséus, vd Kungsleden, tfn 08-503 052 04, mobil 070-378 20 24
Johan Risberg, vvd Kungsleden, tfn 08-503 052 06, mobil 070-690 65 65


This press release is available in English at www.kungsleden.se 

Kungsledens strategi är att med utgångspunkt i befintligt bestånd och genom köp och försäljningar säkerställa en långsiktigt hög och stabil avkastning. Fastighetsportföljen bestod per 31 december 2006 av 591 fastigheter med ett bokfört värde om 23,1 miljarder kronor. Beståndet fanns i totalt 128 kommuner men var koncentrerat till Götaland, Svealand och Öresundsregionen. Kungsleden är noterad på Nordiska Börsen sedan den 14 april 1999.

Attachments

03082242.pdf