Digital Vision inleder samarbete med det tyska företaget DVS


Digital Vision inleder samarbete med det tyska företaget DVS

Stockholm och Hannover, Tyskland - 12 Mars 2007 - Digital Vision, en ledande leverantör av avancerade bildförbättringssystem specialiserade på bearbetning av film- och videomaterial, och den tyska hård- och mjukvarutillverkaren DVS meddelar idag att de startar ett samarbete.

Digital Vision kommer att använda DVS kraftfulla arbetsstation som hårdvaruplattform och deras mjukvara Spycer® tillsammans med det egna mjukvarubaserade bildbehandlingssystemet Film Master. Företagen meddelar även att Digital Vision kommer att använda DVS-SAN, som sin primära datalagringslösning för 2k/4k-applikationer, samt att de kommer att OEM:a DVS hårdvara Centaurus II till Film Master-systemet.

Lars Taflin, vd på Digital, säger, “DVS är välkända för att tillverka hårdvaruplattformar och infrastrukturlösningar som är mycket tillförlitliga och högpresterande. Våra styrkor kompletterar varandra väl och vi ser fram emot ett nära samarbete som kommer att medföra ökad försäljning och gynna våra nuvarande och framtida kunder.”  

Hans-Ulrich Weidenbruch, vd på DVS, säger, ”Vi är stolta över att samarbeta med Digital Vision. 
De har utmärkta produkter och vi tror att DVS teknik i kombination med Digital Visions bildbehandlingslösningar kommer att medföra mycket goda konkurrensfördelar för kunderna.”

Om DVS:
DVS är en hård- och mjukvarutillverkare baserad i Hannover, Tyskland och i Los Angeles, USA. Förutom den prisbelönade arbetsstationen CLIPSTER®, introducerades 2006 den innovativa programvaran Spycer® samt en serie hårddisk-baserade produkter, benämnda Pronto2K.2 och ProntoHD.2. Företaget har en stor internationell kundbas med företag som exempelvis ARRI, Kodak, Imagica och The Mill.



Digital Vision erbjuder innovativa produkter för restaurering, förbättring, färgkorrigering av bilder samt system för överföring av bilder till digitala medier. Produkterna används globalt av ledande TV- och filmbolag samt av företag inom slutbearbetningsindustrin för färdigställande av TV-program samt spel- och reklamfilm. Företaget är, med sina Nucoda produkter, ledande inom digital bearbetning av bilder i 2K/4K. 

Digital Vision AB grundades 1988. Koncernen består i dag av det svenska moderbolaget samt två helägda dotterbolag, Digital Vision US i Los Angeles, USA och Digital Vision UK i London, England. Företaget upprätthåller sin globala närvaro genom ett starkt nätverk av kvalificerade distributörer. Digital Vision är noterat på Stockholmsbörsens Small Cap-lista. 

Attachments

03122133.pdf