Stille och Gray Surgical ingår strategiskt partnerskap


Stille och Gray Surgical ingår strategiskt partnerskap

Stille har tecknat ett strategiskt avtal om marknadssamarbete med australiensiska Gray Surgical. Stille tillför på exklusiv basis Gray Surgicals produkter till sitt utökade kirurgiska utbud under det gemensamma varumärket Stille-Gray, i Norden och USA.

Gray Surgical, Perth Australien, är specialiserad på utveckling och tillverkning av sår-haksystem, en väsentlig teknik vid flertalet öppna kirurgiska ingrepp. Stille skall marknadsföra produkterna tillsammans med egentillverkade instrument i Norden och USA under varumärket Stille-Gray.

Produktprogrammet är godkänt för försäljning i EU och USA och kommer att lanseras successivt på de aktuella marknaderna under 2007, med start omedelbart. Avtalet är ett steg i Stilles del-strategi att bygga ut sitt utbud av högkvalitativa produkter genom långsiktiga allianser med lämpliga partners.

- Stilles varumärke har under 165 år byggt upp sin styrka och betydelse som kännetecken för innovation och kvalitet bland kirurger runt om i världen. Gray Surgicals patenterade produkter är utvecklade och producerade med samma krav på precision som vi ställer på oss själva, och produkterna kompletterar varandra i mötet med kunden. För oss är detta ett partnerskap som ger spännande synergier samtidigt som Stilles produktportfölj blir mer komplett på de marknader vi prioriterar, säger Anders Weilandt, VD för Stille.

- Vi ser fram emot denna chans för oss att få arbeta tillsammans med Stille i denna strategiska allians. För oss är namnet Stille synonymt med kvalitet och professionalism i utveckling och tillverkning av första klassens kirurgiska instrument. Att få vara associerad med en världsledande aktör med så lång historia är verkligen ett avgörande steg för oss. Gray Surgical har alltid upprätthållit den högsta kvaliteten och graden av innovation för sina haksystem, och det är synnerligen väl funnet att båda parter har insett dessa likheter och kunnat förvärkliga detta avtal att marknadsföra Grays produkter under varumärket Stille-Gray, säger Gray Surgicals VD, Michael Duff.







För ytterligare information:
Anders Weilandt, VD, Stille, tel. 08-588 580 00
Michael Duff, CEO, Gray Surgical, tel +61 (8) 9355 3777

Besök även www.stille.se och www.graysurgical.com 

Stille AB (publ) är ett svenskt medicinteknikbolag som utvecklar, tillverkar och marknadsför medicintekniska produkter. Stille AB grundades 1841 och har 55 medarbetare med kontor i Solna, Eskilstuna, Dallas (USA) och Breda (Holland). Stille AB (publ) är noterat på First North.
Pine Ridge Holdings Pty Ltd under varumärket 'Gray Surgical' baserat i Peth WA, Australien, grundades 1996 för att utveckla och producera haksystem av hög kvalitet. Bolaget har 12 anställda. Gray Surgicals produkter säljs via distributörer i ett flertal marknader. 

Attachments

03132134.pdf