Kallelse till årsstämma i Kungsleden AB (publ)


Kallelse till årsstämma i Kungsleden AB (publ)

Kungsleden AB (publ) kallar till årsstämma onsdagen den 18 april 2007 kl.14.00 på Hotel Rival, Mariatorget 3, Stockholm. Kallelsen innehåller de ärenden som ankommer på årsstämman samt: 

• Styrelsens förslag till årsstämman att införa ett prestationsbaserat personaloptionsprogram 

• Styrelsens förslag till årsstämman om godkännande av principer för ersättning och andra anställningsvillkor för ledande befattningshavare.

Valberedningen har vad gäller val av styrelse föreslagit att styrelsen skall utökas med en ledamot samt föreslagit omval av Jens Engwall, Mats Israelsson, Bengt Kjell, Jan Nygren, Jonas Nyrén, Per-Anders Ovin och Anna Weiner Jiffer samt nyval av Thomas Erséus. 

Thomas Erséus är förutom verkställande direktör i Kungsleden AB (publ), styrelseledamot i HQ AB, Hallvarsson & Halvarsson AB samt DSV Miljö A/S Danmark.
Valberedningen har vad gäller val av revisor och revisorssuppleant föreslagit att auktoriserade revisorn Björn Flink, KPMG Bohlins AB, väljs till ny revisor och att auktoriserade revisorn George Pettersson, KPMG Bohlins AB, väljs till ny revisorssuppleant.

Kungsleden AB (publ) 
Bengt Kjell 

Bilaga: Kallelse till årsstämma 


För ytterligare information, kontakta: 
Bengt Kjell, styrelseordförande, Kungsleden, tfn 08-666 64 41, mobil 070-594 53 98

This press release is available in English at www.kungsleden.se

Kungsledens strategi är att med utgångspunkt i befintligt bestånd och genom köp och försäljningar säkerställa en långsiktigt hög och stabil avkastning. Fastighetsportföljen bestod per 31 december 2006 av 591 fastigheter med ett bokfört värde om 23,1 miljarder kronor. Beståndet fanns i totalt 128 kommuner men var koncentrerat till Götaland, Svealand och Öresundsregionen. Kungsleden är noterad på Nordiska Börsen sedan den 14 april 1999.

Attachments

03132149.pdf