Kallelse till årsstämma i Lennart Wallenstam Byggnads AB (publ)


Kallelse till årsstämma i Lennart Wallenstam Byggnads AB (publ)

Lennart Wallenstam Byggnads AB (publ) hälsar aktieägarna välkomna till årsstämma tisdagen den 17 april 2007 kl 17.00 på Stora Teatern, Kungsparken 1, Göteborg. Kl 16.00 öppnar vi lokalerna för registrering. Registrering måste ske före kl 17.00.

Anmälan
Aktieägare som önskar delta i årsstämman skall dels senast onsdagen den 11 april 2007 vara införd i den av VPC AB förda aktieboken, dels anmäla sig hos bolaget till Louise Wingstrand senast onsdagen den 11 april 2007 kl 16.00. Vid anmälan skall namn, telefon, personnummer, registrerat aktieinnehav samt eventuellt biträde anges.

Anmälan kan göras skriftligen till:
•	Lennart Wallenstam Byggnads AB (publ), 401 84 Göteborg, eller
•	louise.wingstrand@wallenstam.se, eller på
•	www.wallenstam.se

Anmälan kan även göras per telefon på 031-20 00 00. 

Aktieägare som har sina aktier förvaltarregistrerade genom banks notariatavdelning eller annan förvaltare måste före onsdagen den 11 april 2007 tillfälligt inregistrera aktierna i eget namn för att äga rätt att deltaga på stämman. Omregistreringen måste vara verkställd hos VPC AB senast onsdagen den 11 april. 


Förslag till dagordning

1.	Stämmans öppnande.

2.	Val av ordförande vid stämman.

3.	Upprättande och godkännande av röstlängd.

4.	Godkännande av dagordning.

5.	Val av en eller två justeringsmän.

6.	Prövning av om stämman blivit behörigen sammankallad.

7.	Anförande av styrelsens ordförande och verkställande direktören.

8. 	Framläggande av årsredovisning och koncernredovisning samt revisionsberättelse avseende moderbolaget och koncernen.

9.	Beslut om fastställande av resultaträkning och balansräkning samt koncernresultaträkning och koncernbalansräkning.

10.	Beslut om disposition avseende bolagets vinst enligt den fastställda balansräkningen.

11.	Beslut om ansvarsfrihet för styrelseledamöter och verkställande direktör.

12.	Redovisning av valberedningens arbete.

13.	Fastställande av antalet styrelseledamöter och styrelsesuppleanter.

14.	Fastställande av arvoden till styrelsens ledamöter och revisorn.

15.	Val av styrelsens ordförande och övriga styrelseledamöter.

16.	Beslut om valberedning.

17.	Beslut om riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare.

18.	Beslut om minskning av aktiekapitalet genom indragning av aktier.

19.	Beslut om bemyndigande för styrelsen att fatta beslut om förvärv av egna aktier. 

20.	Beslut om bemyndigande för styrelsen att ingå swapavtal för att möjliggöra inlösen.

21.	Beslut om justeringsbemyndigande. 

22.	Stämmans avslutande.


Valberedningens förslag
Vid årsstämman 2006 utsågs Lennart Svensson, Christer Villard och Hans Wallenstam till ledamöter av valberedningen. Valberedningen har inför årsstämman 2007 inkommit med följande förslag:

Punkt 2. Valberedningen föreslår att Gunnar Larsson väljs som ordförande vid stämman.

Punkt 13. Valberedningen föreslår att sex styrelseledamöter och inga suppleanter utses. 

Punkt 14. Valberedningen föreslår att arvode till styrelsen utgår med totalt 1 325 000 kronor (föregående år 1 125 000 kronor), varav 600 000 kronor till styrelsens ordförande, 225 000 kronor till vice ordförande och 125 000 kr vardera till övriga ledamöter. Beloppen inkluderar ersättning för utskottsarbete. 

Valberedningen föreslår att arvode till revisorn utgår enligt godkänd räkning.

Punkt 15. Valberedningen föreslår omval av Christer Villard såsom styrelsens ordförande samt omval av styrelseledamöterna Anders Berntsson, Marie-Anne Lervik Nivert, Erik Åsbrink, Jan-Olle Folkesson och Ulf Norén.

Punkt 16. Årsstämman 2006 beslutade att valberedningen skall bestå av styrelsens ordförande och en person i egenskap av huvudaktieägare. Dessa två personer utser gemensamt en tredje person att deltaga såsom ledamot i valberedningen. Valberedningen väljs årligen på årsstämma intill tiden för nästkommande årsstämma. I enlighet med av tidigare årsstämma beslutade principer för utseende av valberedningen föreslås följande.

Om årsstämman beslutar enligt valberedningens förslag såvitt avser styrelsens ordförande föreslås, att Christer Villard väljs till ledamot av valberedningen i egenskap av styrelsens ordförande och annars den person som väljs till ordförande. Vidare föreslås att Hans Wallenstam väljs till ledamot av valberedningen i egenskap av huvudaktieägare. Dessa två har meddelat att de önskar utse Lennart Svensson att deltaga såsom ledamot i valberedningen, varför föreslås att Lennart Svensson väljs till ledamot av valberedningen.

Valberedningen föreslår även att den vid årsstämman 2007 utsedda valberedningen får i uppdrag att förbereda förslag på valberedning inför årsstämman 2008.

Beslut om disposition avseende bolagets vinst
Punkt 10. Styrelsen föreslår att utdelning skall utgå för räkenskapsåret 2006 med 2,50 kronor per aktie (föregående år 2,00 kronor per aktie). Som avstämningsdag för utdelningen föreslår styrelsen fredagen den 20 april 2007. Beslutar årsstämman i enlighet med förslaget beräknas utdelningen sändas ut från VPC AB onsdagen den 25 april 2007.
Beslut om riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare
Punkt 17. Styrelsens förslag till riktlinjer för lön och annan ersättning till ledande befattningshavare innehåller i huvudsak följande: 

Ledande befattningshavare skall erbjudas en fast lön som är marknadsmässig och som baseras på befattningshavarens ansvarsområde och prestation samt marknadsmässiga pensionsvillkor huvudsakligen i form av premiebaserade pensionsavtal. Ledande befattningshavare skall vidare erbjudas sedvanliga icke-monetära förmåner såsom exempelvis förmånsbil. Därutöver kan även förmån i form av förmånsbostad samt andra marknadsmässiga förmåner erbjudas i enskilda fall.

Ledande befattningshavare kan erbjudas bonus att fastställas av styrelsen i de fall synnerligt goda resultat redovisas. Sådan bonus skall utbetalas i form av lön eller pensionsinbetalning och skall inte överstiga den fasta ersättningen för aktuell befattningshavare under den tids¬period som bonusen avser. 

För ledande befattningshavare skall en ömsesidig uppsägningstid av anställningsavtalet om 6 månader gälla. Av¬gångsvederlag skall inte överstiga 24 månadslöner. Styrelsen äger rätt att frångå riktlinjerna om det i ett enskilt fall finns särskilda skäl för det. 

Beslut om minskning av aktiekapitalet genom indragning av aktier
Punkt 18. Styrelsen föreslår årsstämman att besluta att bolagets nuvarande aktiekapital om 128.000.000 kronor skall minskas med 4.000.000 kronor till 124.000.000 kronor, för avsättning till fond att användas enlig beslut av bolagsstämman. Minskningen skall ske genom indragning utan återbetalning av 2.000.000 aktier av serie B som förvärvats av bolaget. 

Beslut om bemyndigande för styrelsen att fatta beslut om förvärv av egna aktier 
Punkt 19. Styrelsen föreslår att årsstämman beslutar att bemyndiga styrelsen att intill nästkommande årsstämma, vid ett eller flera tillfällen, fatta beslut om förvärv på Stockholmsbörsen av högst så många egna aktier att bolagets innehav vid var tid inte överstiger 10 % av samtliga aktier i bolaget. Förvärvet skall ske till ett pris inom det vid var tid registrerade kursintervallet (d v s intervallet mellan högsta köpkurs och lägsta säljkurs).

Syftet med bemyndigandet att förvärva egna aktier är att ge styrelsen handlingsfrihet att justera bolagets kapitalstruktur och skapa värde för bolagets aktieägare.

Beslut om bemyndigande för styrelsen att ingå swapavtal för att möjliggöra inlösen 
Punkt 20. Styrelsen föreslår att årsstämman beslutar att bemyndiga styrelsen att intill nästkommande årsstämma, vid ett eller flera tillfällen, ingå swapavtal om byte av avkastningen på räntebärande medel mot avkastningen på aktien i bolaget i syfte att möjliggöra inlösen. Motparten i swapavtalet skall erbjudas möjlighet att inlösa det antal aktier som ligger till grund för swapavtalet och som motparten kan ha förvärvat. Beslut om inlösen skall fattas av kommande årsstämma. Antal underliggande aktier i sådana swapavtal skall inte, sammanlagt med bolagets innehav av egna aktier, vid var tid överstiga 10 % av samtliga aktier i bolaget.

Syftet med bemyndigandet är att ge styrelsen handlingsfrihet att justera bolagets kapitalstruktur och skapa värde för bolagets aktieägare.

Beslut om justeringsbemyndigande
Punkt 21. Styrelsen föreslår att bolagets VD bemyndigas att tillsammans med styrelsens ordförande vidta de smärre justeringar i besluten under punkterna 18 t o m 20 i dagordningen 
som kan erfordras av främst registreringsskäl.

Styrelsens fullständiga förslag till beslut under punkterna 10 och 17 t o m 20 samt redovisningshandlingar och revisionsberättelse hålls tillgängliga hos bolaget på Södra Vägen 1, Göteborg från och med den 26 mars 2006.  

Göteborg den 16 mars 2007
Lennart Wallenstam Byggnads AB (publ)
Styrelsen

Wallenstam grundades 1944 och är idag ett utvecklande fastighetsbolag med sammanlagt cirka 300 fastigheter. Ägandet fokuseras på bostadsfastigheter i de tre storstadsregionerna Göteborg, Stockholm och Helsingborg och kommersiella fastigheter i Göteborg. Koncernen omsätter cirka 1,2 miljarder kronor i hyror och har ett fastighetsvärde om cirka 19 miljarder kronor. Koncernens B-aktier finns noterade på Stockholms fondbörs sedan 1984.

www.wallenstam.se
Lennart Wallenstam Byggnads AB (publ)	
S-401 84 Göteborg 
Besöksadress Södra Vägen 1 
Tel 031-20 00 00 Fax 031-10 02 00           

Attachments

03132259.pdf