Stockholmsbörsen upphör med att distribuera flaggningsmeddelanden


Den 1 juli 2007 förändras flaggningsreglerna på den svenska marknaden i och med implementeringen av EU:s sk öppenhetsdirektiv. NBK:s nuvarande regelverk upphör att gälla från detta datum och flaggning kommer därefter endast att regleras i lagen om handel med finansiella instrument. 

De gränser som gäller för flaggning från 1 juli 2007 är 5, 10, 15, 20, 25, 30, 50, 66 2/3 samt 90 procent av kapital eller röster. 

Ett flaggningsmeddelande skall skickas till det berörda bolaget samt Finansinspektionen senast före utgången av den närmast följande handelsdagen efter det att transaktionen ägde rum. Finansinspektionen är sedan ansvarig för att offentliggöra informationen till marknaden. 

Flaggningsmeddelanden skickas om möjligt till Finansinspektionen via inspektionens webplats med hjälp av e-legitimation. De som saknar svenskt personnummer kan skicka flaggningsmeddelanden till Finansinspektionen via e-post till marknadssystem@fi.se eller via fax till 08-24 39 25.

För de kompletta reglerna hänvisas till lagen (1991:980) om handel med finansiella instrument och frågor kring tillämpningen av reglerna kan besvaras av Finansinspektionen på telefon 08-787 81 44. 

Med anledning av att NBK:s regler utgår och att Finansinspektionen blir skyldig att offentliggöra flaggningar kommer Stockholmsbörsen att upphöra med att distribuera flaggningar från och med nu.

För att Ni ska kunna fortsätta att erhålla mail kring flaggningar efter den 1 juli 2007 så måste en anmälan göras till flaggning.se@cision.com med aktuella kontaktuppgifter

För eventuella frågor kring denna information vänligen kontakta Issuer Surveillance på telefon 08-405 70 50.