NOVOTEK: NOVOTEK FÖRVÄRVAR ELMEGA OY I FINLAND


NOVOTEK: NOVOTEK FÖRVÄRVAR ELMEGA OY I FINLAND
Novotek, som är ledande leverantör av produktionsnära IT- lösningar, stärker sin ställning genom att köpa 100 procent av aktierna i Elmega OY i Finland.
Elmega OY har sedan en längre tid arbetat med större kunder inom process och tillverkning såväl i Finland som på världsmarknaden. Elmega OY är specialist inom området automatisering.
Genom förvärvet av Elmega OY lägges grunden för en expansion av Novoteks verksamhet i Finland. Elmega OY blir Novoteks tredje kontor i Finland och kommer att bli en viktig bas för Novoteks expansion i och från området kring Vasa. 
Elmega OY har idag 5 anställda. Omsättningen under 2007 var ungefär 4,5 miljoner kronor och med en vinst av 400.000 kronor.

Förvärvet har skett med kontanta medel. Verksamheten i Elmega OY kommer att integreras i Novotek Finland OY.

Malmö den 21 januari 2008
Novotek AB			

För ytterligare information kontakta:
Göran Andersson, styrelseordförande Novotek AB		     
telefon 040-316906, 073-6338906


Verksamheten
Novotek har sin kärnkompetens inom integrationslösningar för industriell IT, vilka effektiviserar kundens informationshantering och produktion. Genom ingående kunskaper om kundernas branscher och produktionsprocesser kan Novotek, genom att kombinera tredjepartsprodukter, egenutvecklad programvara samt konsulttjänster, tillhandahålla systemlösningar som integrerar kundens automationssystem och övriga datasystem i ett övergripande, integrerat informationssystem.
Härutöver levererar Novotek enskilda programvaror, både egenutvecklade och tredjepartsprodukter samt system för exempelvis processreglering och maskinstyrning.
Viktiga branscher är energi, fastigheter, järn & stål, kemi, livsmedel, läkemedel, papper & massa, tillverkning och VA.
Novotek-aktien noteras på Stockholmsbörsen, Small Cap.
Som exempel på kunder kan nämnas: ABB, Akzo Nobel, Arla, Astra Zeneca, Ericsson,  Fortum, Korsnäs, Lego, Novo Nordisk, Pfizer, Saab, Stora Enso, Tetra Pak, Volvo och VW.

 Novotek AB, Box 16014, 200 25 Malmö
Tel : 040-316900
Fax:  040-947617
www.novotek.com
info@novotek.se 
Organisationsnummer: 556060-9447

Attachments

NOVOTEK NOVOTEK FORVARVAR ELMEGA OY I FINLAND