PA RESOURCES: PA RESOURCES TAR STEGET IN I NEDERLÄNDERNA


PA RESOURCES: PA RESOURCES TAR STEGET IN I NEDERLÄNDERNA
Olje- och gas koncernen PA Resources har tilldelats andelar i en prospekteringslicens i Block Q/7 offshore Nederländerna.
PA Resources AB:s helägda brittiska dotterbolag Scotsdale Petroleum Ltd har tilldelats 50 procents ägarandel i prospekteringslicensen i Block Q/7offshore Nederländerna. Smart Energy Solutions BV äger resterande 50 procent och är operatör av licensen. 

-	Tilldelningen av licensen innebär att PA Resources tar steget in i Nederländerna. Området har en betydande återstående potential, och vår intension är att fortsätta att söka och utvärdera nya möjligheter i området, säger Ulrik Jansson, VD och koncernchef på PA Resources. 

Block Q/7, som täcker en yta av ungefär 400 kvadratkilometer, inkluderar gasfyndigheten Q/7-1, som bedöms innehålla mellan 20 och 40 miljarder kubikfot utvinningsbar gas (motsvarande 3,5 - 7,0 miljoner fat oljeekvivalenter). Brunnen borrades av företaget NAM år 1973. En produktionstest av brunnen visade på flöden av 11,5 miljoner standard kubikfot per dag (motsvarande 2 000 fat oljeekvivalenter per dag) från ett 35 meters intervall i en sekvens med karbonat från Nedre Zechstein-perioden. Gasen som testades i Zechstein är av hög kvalitet och innehåller bara små mängder av ädelgaser och ingen vätesulfid. Gas påträffades också i en underliggande sandstensformation från Rotliegend-perioden.

I tillägg till gasfyndet i blocket har ett antal oborrade potentiella ansamlingar av hydrokarboner kartlagts, som ska utvärderas vidare. Arbetsprogrammet för den närmaste tiden i området inkluderar reprocessering av existerande seismisk data och en ny kartläggning av området.

Smart Energy Solutions BV är ett bolag registrerat i Amsterdam i Nederländerna med huvudkontor i Coengebouw. Deras affärsidé är att förvärva och utveckla små och medelstora olje- och gas fält med hjälp av modern teknologi i kombination med decentraliserad elproduktion som kombinerar flera energikällor. Dessutom är företaget specialiserat på produktion av CNG (komprimerad naturgas).

Stockholm, 1 februari 2008
PA Resources AB (publ)


För mer information, kontakta gärna:
Ulrik Jansson
President and CEO, PA Resources AB
Telefon: +46 70 751 41 84
E-post: info@paresources.se




PA Resources AB (publ) är en snabbt växande olje- och gaskoncern inriktad på att förvärva, utveckla och utvinna olje- och gasreserver, samt bedriva prospektering för att hitta nya reserver. Koncernen bedriver idag verksamhet i Tunisien, Norge, Storbritannien, Danmark, Nederländerna, Ekvatorial Guinea och Republiken Kongo (Brazzaville). 
PA Resources är en av Tunisiens största oljeproducenter. Moderbolaget har säte i Stockholm, Sverige. 

PA Resources AB hade intäkter om cirka 843 MSEK under 2006. Bolaget är primärnoterat på Oslo Börs i Norge (segment OB Match) och sekundärnoterat på OMX Nordiska Börsen i Stockholm (segment MidCap). För mer information, besök gärna www.paresources.se.

Attachments

PA RESOURCES PA RESOURCES TAR STEGET IN I NEDERLANDERNA