Warranter och Certifikat: Certifikat handeln flyttas till en ny delmarknad (30/08)


OMX Nordiska Börs har för avsikt att förbättra synligheten av certifikathandeln i Stockholm och Helsingfors. Certifikaten kommer den 10 mars 2008, att få en egen delmarknad och därmed inte tillhöra samma delmarknad som warranterna.

Det är ett naturligt steg att skapa ny en delmarknad för certifikaten, eftersom dem i grunden och botten avviker ifrån warranterna: certifikaten är långsiktiga investeringsprodukter och warranterna är mer kortsiktiga produkter. Certifikat är värdepapper som följer olika underliggande tillgångar, som t ex en aktiekorg, ett aktieindex eller ett pris på en råvara.

Man kan alltid handla certifikat under börsen öppettider, eftersom det finns market makers som ställer pris under hela börsdagen. En del certifikaten är s.k. ”Open End”, vilket betyder att löptiden är öppen till dess att utgivaren av certifikaten fastställer ett slutdatum.


För eventuella frågor om detta börsmeddelande, vänligen kontakta Krister Santana på telefon 08-405 6572, krister.santana@nasdaqomx.com


OMX Nordic Exchange Stockholm

Attachments

wkr0003.pdf