Aasian teknologiakeskus vihitään käyttöön: Kemiran ratkaisut Aasiassa perustuvat vahvaan tutkimus- ja teknologiatoimintaan


(Lehdistötiedote)
 
Kemiran Aasian teknologiakeskus vihitään tänään käyttöön Shanghaissa. "Aasian lisäksi teknologiakeskuksemme kattavat jo Euroopan ja Pohjois-Amerikan. Suunnitteilla oleva Latinalaisen Amerikan keskus tukee myös strategiaamme vahvistaa liiketoimintaamme kasvavilla markkinoilla. Näin asiakkaamme saavat täyden T&K-palvelun kaikilla mantereilla", painottaa Johan Grön, Kemira Pulp&Paperin tutkimus- ja teknologiajohtaja (Kemira Oyj:n teknologiajohtaja 1.7.2008 alkaen).
 
Kiinan arvioidaan nousevan maailman johtavaksi paperituottajaksi lähivuosina. Maan paperin ja kartongin tuotanto kasvaa vuositasolla noin 5 prosenttia ja kulutus lähes kaksinkertaistuu vuoteen 2020 mennessä vuoden 2005 tasosta eli vajaasta 60 miljoonasta tonnista, Kemiran Aasian liiketoimintojen johtaja Ronald Kwan arvioi. Myös vedenkäsittelyratkaisujen kysyntä kasvaa.
 
Kemiran T&K-organisaatiossa työskentelee 750 henkilöä. "Kehitämme ratkaisuja yhdessä asiakkaidemme ja yhteistyötahojemme kanssa mm. prosessiteknologiassa ja automaatiossa. Myös läheiset kontaktit yliopistojen ja tutkimuslaitosten kanssa ovat arvokkaita. Vahvistamme yhteistyötä Kiinan johtavien yliopistojen kanssa; ensimmäisessä vaiheessa yhteistyökumppaneina ovat South China University of Technology Guangzhoussa ja Nanjing Forestry University", Johan Grön kertoo.
 
"Vahva paikallinen läsnäolo on tarpeen, sillä raaka-aineet sekä vaatimukset vaihtelevat eri puolilla maailmaa, maasta toiseen. Ratkaisumme tähtäävät asiakkaidemme tehokkuuden ja kannattavuuden parantamiseen", Aasian teknologiakeskuksen johtaja Xinshu Wang painottaa.
 
Kemira on johtava sellu- ja paperikemian asiantuntija maailmassa. Kemira Pulp&Paperin energia- ja kustannustehokkaat ratkaisut kattavat sellu- ja paperiteollisuuden arvoketjun sellusta paperin päällystämiseen. Kemira on myös johtava yhdyskunta- ja teollisuusjäteveden sekä prosessiveden ja juomaveden käsittelyn asiantuntija maailmassa. Kemira Water tarjoaa palveluja, tuotteita ja laitteita kunnalliseen ja teolliseen vedenpuhdistukseen.
 
 
Lisätietoja:
 
Johan Grön, tutkimus- ja teknologiajohtaja, Kemira Pulp&Paper
gsm 040 546 4186
 
Ronald Kwan, Aasian alueen liiketoimintojen johtaja, Kemira Oyj
gsm +86 137 7425 1388
 
Xinshu Wang, Aasian teknologiakeskuksen johtaja
gsm +86 136 3645 1788
 
 
 
Kemiran tavoitteena on olla toimialoillaan johtava maailmanlaajuinen kemianyhtiö, jonka liiketoiminnoilla on ainutlaatuinen kilpailuasema valituissa asiakassegmenteissä. Kemiran neljä liiketoiminta-aluetta, Kemira Pulp&Paper, Kemira Water, Kemira Specialty ja Kemira Coatings, tarjoavat asiakkailleen kokonaisratkaisuja, osaamista ja korkealaatuisia tuotteita. Kemira palvelee sellu- ja paperiteollisuudessa, vedenpuhdistuksessa, maalaamisessa ja kemianteollisuudessa.
 
Vuonna 2007 Kemiran liikevaihto oli noin 2,8 miljardia euroa ja henkilömäärä 10 000. Kemira toimii 40 maassa.
 

Attachments

Aasian teknologiakeskus vihitään käyttöön Asian Technology Center inaugurated