Amer Sports Oyj:n osavuosikatsaus tammi-maaliskuu 2008 (ifrs)


  •  Amer Sportsin vuoden 2008 ensimmäisen neljänneksen liikevaihto laski 5 % ja oli 363,0 milj. euroa. Liikevaihdon kehitykseen vaikutti erityisesti Yhdysvaltain dollarin heikentyminen. Vertailukelpoisin valuutoin liikevaihto kasvoi 2 %.
  •  Liiketulos parani ja oli 0,0 milj. euroa (-7,8). Tulosparannus syntyi Talvi ja ulkoilu -liiketoiminnasta, jonka liikevaihto kasvoi vertailukelpoisin valuutoin 15 %. Tulos/osake oli -0,07 euroa (-0,15).
  •  Talviurheiluvälineliiketoiminnan rakennemuutos etenee suunnitelman mukaisesti aikataulussaan. Toimenpiteet lisäävät yhtiön kustannuskilpailukykyä tulevina vuosina. Talviurheiluvälinemarkkinoiden yleinen elpyminen on saatujen ennakkotilausten perusteella tapahtumassa mutta epäyhtenäistä.
  •  Pohjois-Amerikan kulutuskysynnän hidastuminen aiheuttaa epävarmuutta koko vuoden näkymien osalta. Yhtiön koko vuoden tuloksen, ennen kertaluonteisia eriä, arvioidaan paranevan edellisestä vuodesta.
  •  
     
    Toimitusjohtaja Roger Talermo:
     
    "Urheiluvälinemarkkinoiden orgaaninen kasvu jäi pieneksi. Yhdysvalloissa kysyntä oli kaksijakoista: suurissa tavarataloketjuissa myynti hidastui, kun taas erikoisliikkeissä kasvu jatkui. Talviurheiluvälineiden ennakkotilaukset ovat käynnistyneet. Jo saatujen tilausten perusteella voimme päätellä, että talviurheiluvälinemarkkinoiden elpyminen on epäyhtenäistä.
     
    Amer Sportsin ensimmäisen neljänneksen myynti jäi jonkin verran tavoitteista. Hyvin kasvoivat asusteet ja jalkineet sekä pyöräilyliiketoiminta. Yhdysvaltojen talouden heikkeneminen näkyi etenkin Precorin kotitalouksille myytävien tuotteiden kysynnän laskuna. Talviurheiluvälineiden positiivinen myynnin kehitys edelliseen vuoteen verrattuna ei vielä indikoi koko vuoden kehitystä, sillä ratkaisevaa on tulevan kauden ennakkotilausten määrä.
     
    Salomonin ja Atomicin integraatio etenee, ja uudelleenjärjestelyt saadaan toteutettua suunnitellussa aikataulussa, toisen vuosineljänneksen aikana.
     
    Haasteellisessa markkinatilanteessa sopeutamme kustannustasoamme. Samalla jatkamme määrätietoisesti pitkän aikavälin strategiamme toteuttamista ja luomme edellytykset yhtiömme kilpailukyvyn ja kannattavuuden parantamiselle sekä markkina-asemamme vahvistamiselle."
     
    LIIKEVAIHTO JA LIIKETULOS
     
    Amer Sportsin vuoden 2008 ensimmäisen neljänneksen liikevaihto laski 5 % ja oli 363,0 milj. euroa. Liikevaihdon kehitykseen vaikutti erityisesti Yhdysvaltain dollarin heikentyminen. Vertailukelpoisin valuutoin liikevaihto kasvoi 2 %.
     
    Liiketoimintasegmenteittäin liikevaihto jakautui seuraavasti: Talvi ja ulkoilu 44 % (talviurheiluvälineet 23 %), Pallopelit 40 % ja Fitness 16 %. Talvi ja ulkoilun myynti kasvoi 12 %. Pallopelien myynti laski 12 % ja Fitnessin 23 %. Vertailukelpoisin valuutoin Talvi ja ulkoilun liikevaihto kasvoi 15 %. Pallopelien liikevaihto laski 4 % ja Fitnessin 13 %.
     
    Markkina-alueittain liikevaihto jakautui seuraavasti: Amerikka (Pohjois-, Etelä- ja Väli-Amerikka) 48 %, EMEA (Eurooppa, Lähi-itä ja Afrikka) 43 % ja Aasia 9 %. EMEA:ssa myynti kasvoi 12 % ja laski Amerikassa 16 % sekä Aasiassa 5 %. Vertailukelpoisin valuutoin liikevaihto kasvoi EMEA:ssa 13 % mutta laski Amerikassa 6 % ja Aasiassa 1 %.
     
    Konsernin liiketulos oli 0,0 milj. euroa (-7,8). Tulosparannus syntyi Talvi ja ulkoilu
    -liiketoiminnasta, jonka liikevaihto kasvoi 12 %.
     
    Tulos ennen veroja oli -6,9 milj. euroa (-14,6). Osakekohtainen tulos oli -0,07 euroa (-0,15). Nettorahoituskulut olivat -6,9 milj. euroa (-6,8).
     
    INVESTOINNIT
     
    Konsernin käyttöomaisuusinvestoinnit olivat yhteensä 6,5 milj. euroa (8,9). Konsernin poistot olivat 7,6 milj. euroa (8,1).
     
    TUOTEKEHITYS
     
    Tuotekehitykseen käytettiin 14,6 milj. euroa (14,8) eli 4,0 % liikevaihdosta.
     
    RAHOITUSTILANNE JA RAHAVIRTOJEN KEHITYS
     
    Konsernin nettovelka oli maaliskuun lopussa 501,0 milj. euroa (588,2 milj. euroa 31.12.2007).
     
    Liiketoiminnan nettorahavirta korkojen ja verojen jälkeen oli 118,1 milj. euroa (141,3). Investointien nettorahavirta oli -3,9 milj. euroa (-7,1).
     
    Vuonna 2007 Amer Sports laski liikkeelle kaksi kotimaisille institutionaalisille sijoittajille suunnattua Private Placement -tyyppistä joukkovelkakirjalainaa. Kahden ja neljän vuoden pituiset lainat ovat yhteismäärältään 150 milj. euroa.
     
    Vuonna 2005 sovitusta 575 milj. euron luotosta maksettiin takaisin kesäkuussa 2007 165 milj. euroa. Maaliskuun lopussa tästä järjestelystä oli nostettuna 100 milj. Yhdysvaltain dollaria, ja sitovana käyttämättömänä luottolimiittinä oli 325 milj. euroa. Luotto erääntyy vuosina 2011 ja 2012.
     
    Lyhytaikaista rahoitusta hoidetaan kotimaisella 500 milj. euron yritystodistusohjelmalla, josta katsauskauden lopussa oli käytetty 314 milj. euroa.
     
    Rahavarat olivat katsauskauden päättyessä 34,4 milj. euroa (41,7).
     
    Omavaraisuusaste oli 31,4 % (34,3 %) ja nettovelkaantumisaste 112 % (95 %).
     

    LIIKETOIMINTASEGMENTIT
     
    TALVI JA ULKOILU
     
    *) Vertailukelpoisin valuutoin
     
    Vuoden ensimmäisen neljänneksen liikevaihto kasvoi vertailukelpoisin valuutoin 15 %. Liikevaihto jakautui seuraavasti: talviurheiluvälineet 23 %, asusteet ja jalkineet 43 %, pyöräily 21 % ja urheiluinstrumentit 13 %. Liikevaihdosta EMEA:n osuus oli 69 %, Amerikan 22 % ja Aasian 9 %. Myynti kasvoi vertailukelpoisin valuutoin Aasiassa 35 %, EMEA:ssa 13 % ja Amerikassa 10 %.
     
    Liiketulos parani ja oli -14,6 milj. euroa (-34,4). Tuloksen paraneminen johtui asusteiden ja jalkineiden vahvasta kannattavuuden kasvusta sekä edellisvuotta paremmasta talviurheiluvälineiden myynnistä.
     
    Liiketoiminta-alueet
     
    Talviurheiluvälineiden liikevaihto kasvoi vertailukelpoisin valuutoin 22 %. Sekä Atomicin että Salomonin myyntiä vauhditti alppihiihtovälineiden parantunut kysyntä Keski-Euroopassa. Maastohiihtovälinemarkkinat jatkuivat erittäin haasteellisina. Talviurheiluvälineiden positiivinen myynnin kehitys edelliseen vuoteen verrattuna ei indikoi koko vuoden kehitystä, sillä ratkaisevaa on tulevan kauden ennakkomyynnin määrä. Ennakkotilaukset vaihtelevat suuresti niin maantieteellisesti kuin tuoteryhmäkohtaisestikin, myös asiakassegmenttien välillä on suuria eroja.
     
    Tammikuussa 2008 julkistetut talviurheiluvälineliiketoiminnan uudelleenjärjestelyt yksinkertaistavat Atomicin ja Salomonin prosesseja eri toimipisteiden erikoistuessa omiin vahvuusalueisiinsa. Muutosten seurauksena noin 400 työpaikan arvioidaan vähenevän maailmanlaajuisesti vuoden 2008 aikana. Neuvottelut työntekijöiden kanssa edistyvät ja ne arvioidaan saatavan päätökseen vuoden toisen neljänneksen aikana. Vuositason säästöjen arvioidaan olevan 20 milj. euroa alkaen vuodesta 2009.
     
    Asusteiden ja jalkineiden myynti jatkoi hyvää kasvuaan: liikevaihto kasvoi vertailukelpoisin valuutoin 18 %. Maastojuoksun suosio jatkaa kasvuaan ja Salomon on vakiinnuttanut asemansa teknisten maastojuoksukenkien valmistajana. Salomonin Wings-juoksujalkineet onkin otettu markkinoilla erittäin hyvin vastaan. Asusteiden ja jalkineiden syksy/talvikauden 2008/09 ennakkotilausten perusteella niiden hyvän myynnin arvioidaan jatkuvan.
     
    Pyöräilyn harrastajien määrä jatkaa kasvuaan. Pyöräilykomponentteja valmistavan Mavicin vuosi alkoi hyvin, liikevaihto kasvoi vertailukelpoisin valuutoin 13 %.
     
    Urheiluinstrumenttien liikevaihto oli vertailukelpoisin valuutoin viime vuoden tasolla. Myynti kasvanee toisella neljänneksellä uusien tuotelanseerausten myötä kun markkinoille tuodaan mm. uudistuneet Suunnon t-sarjan rannetietokoneet. Näiden uskotaan palauttavan Suunnon takaisin kasvu-uralle.
     
    PALLOPELIT
     
    *) Vertailukelpoisin valuutoin
     
    Vuoden ensimmäisen neljänneksen liikevaihto laski vertailukelpoisin valuutoin 4 %. Liikevaihto jakautui seuraavasti: mailapelit 44 %, joukkueurheilu 40 % ja golf 16 %. Liikevaihdosta Amerikan osuus oli 65 %, EMEA:n 25 % ja Aasian 10 %. Myynti nousi vertailukelpoisin valuutoin EMEA:ssa 8 % ja laski 5 % Amerikassa. Aasian 21 % myynnin lasku johtui pääasiassa golfliiketoiminnan lisensoimisesta Japanissa.
     
    Liiketulos laski vertailukelpoisin valuutoin 12 % ja oli 15,7 milj. euroa.
     
    Liiketoiminta-alueet
     
    Mailapelien liikevaihto kasvoi vertailukelpoisin valuutoin 3 %. Wilsonin asema mailamarkkinoilla pysyi vakaana. Varusteiden ja jänteiden liiketoiminnot kasvoivat nopeiten.
     
    Joukkueurheilun liikevaihto laski vertailukelpoisin valuutoin 2 %. Kysyntä suurissa urheiluvälineketjuissa heikentyi, kun taas erikoisliikkeiden myynti kehittyi suotuisasti.
     
    Golfin liikevaihto laski vertailukelpoisin valuutoin 21 %. Wilsonin myyntiä vähensi vuonna 2007 tehty päätös lisensoida golfliiketoiminta Japanissa ja lopettaa golfpallotuotanto Yhdysvalloissa. Tämän lisäksi talouden heikkeneminen ja kaupan omien merkkien lisääntynyt määrä vähensivät Wilsonin myyntiä tavarataloille Yhdysvalloissa. Euroopassa golfliiketoiminnan kehitys oli myönteinen.
     
    FITNESS
     
    *) Vertailukelpoisin valuutoin
     
    Vuoden ensimmäisen neljänneksen liikevaihto laski vertailukelpoisin valuutoin 13 %. Liikevaihdosta Amerikan osuus oli 77 %, EMEA:n 17 % ja Aasian 6 %. Myynti laski vertailukelpoisin valuutoin Aasiassa 10 % ja Amerikassa 19 % ja kasvoi EMEA:ssa 29 %.
     
    Voimakkaasta myynnin laskusta johtuen liiketulos laski 3,7 milj. euroon (9,9).
     
    Kulutuskysynnän heikkeneminen Yhdysvalloissa laski selvästi Precorin kotitalouksille suunnattujen tuotteiden kysyntää.
     
    Myynti kuntosaleille jatkui edelleen hyvänä Pohjois-Amerikassa ja EMEA:ssa. Myyntiä edistivät AMT (Adaptive Motion Trainer) -kuntolaitteen onnistunut lanseeraus EMEA:ssa ja Aasiassa.
     

    HENKILÖSTÖ
     
    Konsernin henkilökunnan määrä oli kauden päättyessä 6 351 henkilöä (6 635). Konsernin palveluksessa oli katsauskauden aikana keskimäärin 6 319 (6 612) henkeä.
     
     
    31.3.2008
    31.3.2007
    31.12.2007
    Talvi ja ulkoilu
    3 746
    3 892
    3 701
    Pallopelit
    1 703
    1 898
    1 891
    Fitness
    838
    788
    815
    Konsernihallinto
    64
    57
    58
    Yhteensä
    6 351
    6 635
    6 465
     
     
    31.3.2008
    31.3.2007
    31.12.2007
    EMEA
    3 419
    3 372
    3 330
    Amerikka
    2 393
    2 680
    2 557
    Aasia
    539
    583
    578
    Yhteensä
    6 351
    6 635
    6 465
     
    AMER SPORTSIN OSAKKEET JA OSAKKEENOMISTAJAT
     
    Katsauskauden päättyessä Amer Sportsilla oli 12 300 rekisteröityä osakkeenomistajaa. Osakkeista ulkomaalaisomistuksessa oli 47,7 % (59,9 %).
     
    Amer Sportsin osakkeita vaihdettiin Helsingin Pörssissä katsauskauden aikana kaikkiaan 57,2 milj. kappaletta 782,8 milj. euron kokonaishintaan. Vaihtuvuus oli 79,2 % (keskimääräisestä osakemäärästä, ilman omia osakkeita).
     
    Amer Sports Oyj:n osakkeiden viimeinen kauppa katsauskauden lopussa Helsingin Pörssissä päätettiin hintaan 12,75 euroa. Ylin kurssi Helsingin Pörssissä oli 19,00 euroa ja alin 11,91 euroa. Keskikurssi oli 13,67 euroa.
     
    31.3.2008 yhtiön markkina-arvo oli 925,7 milj. euroa ilman omia osakkeita (1 182,9).
     
    Yhtiöllä on omia osakkeita 445 000 kappaletta. Hankittu omien osakkeiden määrä edustaa 0,6 % Amer Sportsin osakemäärästä.
     
    Vuoden 2007 lopussa osakkeita merkittiin optiotodistuksilla seuraavasti:
     
     
    Osakepääoman korotukset merkittiin kaupparekisteriin 13.2.2008.
     
    31.3.2008 yhtiön rekisteröity osakepääoma oli 292 182 204 euroa ja osakkeiden kokonaismäärä 73 045 551 kappaletta.
     

    Liputukset
     
    Yhtiön tietoon tuli 11.1.2008, että Orkla ASA (norjalainen rekisterinumero 910 747 711) on 10.1.2008 ostanut 300 000 Amer Sports Oyj:n osaketta. Orkla omistaa nyt yhteensä 3 887 880 Amer Sports Oyj:n osaketta, mikä edustaa 5,4 % yhtiön osakepääomasta ja äänimäärästä.
     
    Yhtiön tietoon tuli 23.1.2008, että Novator Finland Oy:n, Ajanta Oy:n ja sen tytäryhtiö Ajanta N.V:n allekirjoittaman sopimuksen mukaan Ajanta N.V:n, Novator Finland Oy:n ja Ajanta N.V:n yhteinen omistus Amer Sports Oyj:n äänimäärästä ja osakepääomasta saattaa ylittää yhden viidesosan (1/5). 22.1.2008 Novator Finland Oy, Ajanta Oy ja Ajanta N.V. sopivat muun muassa äänivallan käytöstä Amer Sports Oyj:ssä. Sopimus on voimassa 30.6.2009 asti, tai niin kauan kuin kyseiset yritykset omistavat Amer Sports Oyj:n osakkeita tai siihen liittyviä termiinejä, tai kunnes yritysten välinen sopimus purkautuu. Mahdollinen Novator Finland Oy:n ja Ajanta N.V:n omistusosuus Amer Sports Oyj:ssä oli täten 20,31 % eli 14 688 917 osaketta.
     
    Amer Sports Oyj:n tietoon tuli 24.1.2008, että Novator Finland Oy:n omistus Amer Sports Oyj:n äänimäärästä ja osakepääomasta saattaa ylittää yhden viidesosan (1/5) 23.1.2008 tehtyjen termiinikauppojen seurauksena. Täten Novator Finland Oy:n, Ajanta Oy:n ja sen tytäryhtiö Ajanta N.V:n Amer Sports Oyj:tä koskeva sopimus purkautui ja Ajanta Oy:n mahdollinen omistus Amer Sports Oyj:n äänimäärästä ja osakepääomasta laski alle yhden kahdeskymmenesosan (1/20).
     
    Amer Sports Oyj:n tietoon tuli 19.2.2008, että Nordea Bank AB on ilmoittanut, että osa sen termiinisopimuksista on suljettu ja että Nordea Pankki Suomi Oyj on myynyt 12 748 100 Amer Sports Oyj:n osaketta. Tämän seurauksena Nordea-konsernin sekä Nordea Pankki Suomi Oyj:n omistusosuus on laskenut alle 1/20. Nordea-konsernin kokonaisomistus Amer Sports Oyj:n osakepääomasta ja äänimäärästä oli 0,55 % (402 068 osaketta).
     
    Amer Sports Oyj:n tietoon tuli 20.2.2008, että Novator Finland Oy:n omistusosuus Amer Sports Oyj:ssä nousi 19.2.2008 yli 1/5 eli on 20,11 % (14 688 900 osaketta) Amer Sports Oyj:n osakepääomasta ja äänimäärästä. Novator Finland Oy ilmoitti 23.1.2008, että sen termiinisopimukset Amer Sports Oyj:n 12 748 100 osakkeesta erääntyvät 19.6.2008. Koska Novator Finland Oy myi kyseiset termiinit 19.2.2008, niiden erääntyminen ei muuta Novator Finland Oy:n omistusosuutta Amer Sports Oyj:ssä.
     
    Amer Sports Oyj:n tietoon tuli 20.3.2008, että Novator Finland Oy:n omistusosuus Amer Sports Oyj:ssä on laskenut alle 15 prosenttiin Amer Sports Oyj:n osakepääomasta ja äänimäärästä. Novator Finland Oy:n yhteenlaskettu suora sekä epäsuora osakeomistus oli edelleen 20,11 % osakkeista ja äänimäärästä. Novator Finland Oy myi 19.3.2008 7 000 000 osaketta ja teki OMX-termiinisopimuksen 7 000 000 osakkeesta vastaten 9,58 % yhtiön osakkeista. Novator Finland Oy:n suora osakeomistus Amer Sportsissa oli 7 668 900 osaketta vastaten 10,53 % osakkeista ja äänimäärästä. Kun OMX-termiinit erääntyvät 16.5.2008, Novator Finland Oy:n osakeomistus Amer Sportsissa ylittää 1/5 yhtiön osakkeista ja äänimäärästä.
     
    Amer Sports Oyj:n tietoon tuli 20.3.2008, että Franklin Resources Inc.:n määräysvallassa olevien rahastojen ja yksittäisten sijoittajien omistamat osakkeet edustivat 4,96 % Amer Sports Oyj:n osakepääomasta ja äänimäärästä.
     
    Amer Sports Oyj:n tietoon tuli 20.3.2008, että Nordea Bank AB:n (publ) (ruotsalainen rekisterinumero 516406-0120) suomalainen tytäryhtiö Nordea Pankki Suomi Oyj (1680235-8) oli 19.3.2008 ostanut 3 500 000 Amer Sports Oyj:n osaketta. Nordea Pankki Suomi Oyj:n hankkimien osakkeiden myötä koko Nordea-konsernin omistusosuus Amer Sports Oyj:n osakepääomasta ja äänimäärästä nousi yli 1/20 ollen nyt 5,25 % (3 837 639 osaketta). Nordea Pankki Suomi Oyj oli tehnyt Amer Sports Oyj:tä koskevia termiinisopimuksia. Termiinien erääntyessä toukokuussa 2008 Nordea Pankki Suomi Oyj:n ja Nordea-konsernin omistusosuus Amer Sports Oyj:ssä laskee alle 1/20.
     
    Arvopaperimarkkinalain 2. luvun 9. pykälän mukaisesti Amer Sports Oyj on ilmoittanut yllä mainituista liputuksista julkistamissaan pörssi-ilmoituksissa, jotka löytyvät yhtiön internetsivustolta, osoitteesta www.amersports.com.
     
    YHTIÖKOKOUKSEN PÄÄTÖKSET
     
    Yhtiökokouksen 5.3.2008 tekemän päätöksen mukaisesti osinkoa maksettiin 0,50 euroa osakkeelta. Osingon maksupäivä oli 18.3.2008.
     
    Yhtiökokous vahvisti hallituksen jäsenten lukumääräksi seitsemän (7). Hallituksen jäseninä jatkavat Felix Björklund, Ilkka Brotherus, Tuomo Lähdesmäki, Timo Maasilta, Roger Talermo, Anssi Vanjoki ja Pirjo Väliaho. Valitun hallituksen toimikausi päättyy vuoden 2009 varsinaisen yhtiökokouksen päättyessä.
     
    Hallituksen puheenjohtajan vuosipalkkioksi yhtiökokous päätti 80 000 euroa, varapuheenjohtajan palkkioksi 50 000 euroa ja jäsenten palkkioksi 40 000 euroa. 40 % hallituksen palkkioista maksetaan yhtiön osakkeina ja 60 % maksetaan rahana. Hallituksen jäsen ei saa myydä eikä luovuttaa kyseisiä osakkeita hallitusjäsenyytensä aikana. Myynti- ja luovutusrajoitus on kuitenkin voimassa enintään viisi vuotta osakkeiden hankinnasta. Amer Sports Oyj:n toimitusjohtajalle ei makseta palkkiota hallituksen jäsenyydestä.
     
    Yhtiön tilintarkastajaksi yhtiökokous valitsi KHT-yhteisö PricewaterhouseCoopers Oy:n, päävastuullisena tilintarkastajanaan Jouko Malinen, KHT. Tilintarkastajan palkkio päätettiin maksaa laskun mukaan.
     
    HALLITUKSEN KOKOONPANO
     
    Hallitus valitsi yhtiökokouksen jälkeen pitämässään järjestäytymiskokouksessa puheenjohtajakseen Anssi Vanjoen ja varapuheenjohtajakseen Ilkka Brotheruksen. Palkitsemisvaliokunnan jäseniksi valittiin Anssi Vanjoki (valiokunnan puheenjohtaja), Tuomo Lähdesmäki, Pirjo Väliaho ja Felix Björklund. Nimitysvaliokunnan jäseniksi valittiin Ilkka Brotherus (valiokunnan puheenjohtaja), Anssi Vanjoki, Timo Maasilta ja Felix Björklund. Tarkastusvaliokunnan jäseniksi valittiin Tuomo Lähdesmäki (valiokunnan puheenjohtaja), Felix Björklund ja Timo Maasilta. Amer Sports Oyj:n lakiasianjohtaja Kristiina Huttunen toimii hallituksen sihteerinä.
     
    Yhtiön 3.3.2008 julkaiseman pörssitiedotteen mukaisesti, hallituksen nimitysvaliokunta käynnisti välittömästi prosessin uuden hallituskokoonpanon määrittämiseksi.
     
    YLIMÄÄRÄINEN YHTIÖKOKOUS
     
    Amer Sports Oyj:n osakkeenomistaja Novator Finland Oy vaati 5.3.2008 osakeyhtiölain (624/2006) 5. luvun 4. pykälän mukaisesti, että Amer Sports Oyj:n ylimääräinen yhtiökokous kutsutaan koolle mahdollisimman pian käsittelemään uuden hallituksen valitsemista yhtiölle ja korvaamaan hallituksen jäsenet, jotka valittiin 5.3.2008 pidetyssä varsinaisessa yhtiökokouksessa.
     
    Amer Sports Oyj:n hallitus kutsui 4.4.2008 yhtiön osakkeenomistajat 4.6.2008 pidettävään ylimääräiseen yhtiökokoukseen, jossa käsitellään Amer Sports Oyj:n hallituksen nimitysvaliokunnan ja Novator Finland Oy:n ehdotukset yhtiön nykyisen hallituksen jäsenten tehtävästään vapauttamisesta ja uuden hallituksen jäsenten valitsemisesta. Kutsu ylimääräiseen yhtiökokoukseen löytyy yhtiön internetsivuilta, osoitteesta www.amersports.com.
     

    LIIKETOIMINNAN RISKIT JA EPÄVARMUUSTEKIJÄT
     
    Amer Sport Oyj:n lähiajan riskit liittyvät erityisesti Pohjois-Amerikan kulutuskysyntään ja talviurheiluvälineiden ennakkomyyntiin. Lisää tietoa yhtiön liiketoiminnan riskeistä ja epävarmuustekijöistä löytyy yhtiön vuosikertomuksesta ja internetsivuilta, osoitteesta www.amersports.com -> Investors.
     
    KATSAUSKAUDEN JÄLKEISET TAPAHTUMAT
     
    Amer Sports Oyj myi 24.4.2008 Helsingissä Mäkelänkatu 91:ssa sijaitsevan pääkonttorinsa Catella Real Estate AG:lle 23 miljoonalla eurolla. Amer Sports kirjaa kaupasta noin 13 miljoonan euron myyntivoiton kuluvan vuoden toiselle neljännekselle. Yhtiö jatkaa toimitilojen päävuokralaisena.
     
    TULEVAISUUDEN NÄKYMÄT JA OHJEISTUS
     
    Yhdysvaltain heikentynyt dollari ja Pohjois-Amerikan kulutuskysynnän hidastuminen aiheuttavat epävarmuutta koko vuoden näkymien osalta. Talviurheiluvälinemarkkinoiden kehitys näyttää saatujen ennakkotilausten perusteella epäyhtenäiseltä. Koko vuoden liiketuloksen, ennen kertaluonteisia myyntituottoja, arvioidaan paranevan edellisestä vuodesta.
     
    Helmikuussa annettu arvio:
    - Vuonna 2008 Amer Sports tavoittelee liikevaihdon 5 % kasvua vertailukelpoisin valuutoin. Liiketuloksen arvioidaan olevan 100-130 milj. euroa (vertailutulos vuodelta 2007 ennen kertaluonteisia eriä oli 92,2 milj. euroa).
    - Osakekohtaisen tuloksen arvioidaan olevan 0,75-1,00 euroa (vertailutulos vuodelta 2007 ennen kertaluonteisia eriä oli 0,70 euroa).
     
    Yhtiö pyrkii täsmentämään ohjeistustaan toisen neljänneksen yhteydessä.
     
     

    Osavuosikatsaus on laadittu IAS 34 -standardin mukaisesti. Laadintaperiaatteet ja tunnuslukujen laskentakaavat on esitetty vuoden 2007 tilinpäätöksessä, eikä niihin ole tullut muutoksia.
     
    Luvut tilintarkastamattomia
     
    Milj. euroa
     
    KONSERNITULOS
     
     
    *) 12 kk:n liukuva keskiarvo
     
    Veroina on kirjattu koko vuoden arvioiduista veroista katsauskauden tulokseen suhteutettu osuus.
     

    LIIKEVAIHTO LIIKETOIMINTASEGMENTEITTÄIN
     
     
    LIIKETULOS LIIKETOIMINTASEGMENTEITTÄIN
     
     
    LIIKEVAIHTO MARKKINA-ALUEITTAIN
     
     
    KONSERNIN RAHAVIRTALASKELMA
     
     
    KONSERNITASE
     
     
    LASKELMA OMAN PÄÄOMAN MUUTOKSISTA
     
     
    VASTUUSITOUMUKSET, KONSERNI
     
     
    Johdon, osakkaiden tai omistusyhteysyritysten puolesta ei ole annettu pantteja tai muita vastuusitoumuksia.
     
    JOHDANNAISINSTRUMENTIT
     
     
    LIIKEVAIHTO JA LIIKETULOS NELJÄNNESVUOSITTAIN
     
     
     
    Kaikki tässä katsauksessa esitetyt ennusteet ja arviot perustuvat johdon tämänhetkiseen näkemykseen talouden kehityksestä, ja todelliset tulokset voivat olla merkittävästikin erilaiset.
     
    AMER SPORTS OYJ
    Hallitus
     
     
    Lisätietoja:
    Tommy Ilmoni, sijoittajasuhdejohtaja, puh. (09) 7257 8233
    Pekka Paalanne, varatoimitusjohtaja, puh. (09) 7257 8212
    Roger Talermo, toimitusjohtaja, puh. (09) 7257 8210
     
     
    LEHDISTÖ- JA ANALYYTIKKOTILAISUUS
     
    Yhdistetty tiedotustilaisuus, puhelinkonferenssi ja suora internetlähetys (webcast) tilinpäätöksestä järjestetään 29.4.2008 klo 15.00 yhtiön pääkonttorissa osoitteessa Mäkelänkatu 91, Helsinki. Tilaisuus on englanninkielinen. Ohjeet puhelinkonferenssiin osallistumiseen löytyvät Amer Sportsin internetsivuilta www.amersports.com. Internetlähetyksen taltiointi on nähtävissä internetsivuilla 29.4.2008 noin klo 18.00 lähtien.
     
    Puhelinkonferenssin puhelinnumerot ovat:
    +1 334 323 6201 (soittajat USA)
    +44 (0)20 7162 0025 (muut soittajat)
     
    TALOUDELLINEN RAPORTOINTI
     
    Amer Sports Oyj:n taloustiedotteiden aikataulu vuonna 2008 on seuraava:
    - osavuosikatsaus 1-6/2008 keskiviikkona 6.8.2008
    - osavuosikatsaus 1-9/2008 tiistaina 28.10.2008
     
     
    AMER SPORTS OYJ
    Viestintä
     
     
    Maarit Mikkonen
    Viestintäpäällikkö
    Puh. (09) 7257 8306, sähköposti: maarit.mikkonen@amersports.com
     
    JAKELU
    OMX Helsingin Pörssi
    Keskeiset tiedotusvälineet
     
     

    Attachments

    Amer Sports Oyj:n osavuosikatsaus tammi-maaliskuu 2008 (ifrs)