OMSTÄMPLING AV A-AKTIER TILL B-AKTIER I INVESTMENT AB KINNEVIK


OMSTÄMPLING AV A-AKTIER TILL B-AKTIER I INVESTMENT AB KINNEVIK
 
I enlighet med det förslag om omstämpling som godkändes på årsstämman den 15 maj i år har ägare av 1.531.726 A-aktier i Investment AB Kinnevik (publ) begärt omstämpling av A-aktier till B-aktier. Efter omstämplingen, som registrerats hos Bolagsverket, uppgår antalet A-aktier i bolaget till 48.665.324 och antalet B-aktier till 215.316.606. Röstvärdesskillnaden mellan A- och B-aktier är 10:1. Det nya totala antalet röster, för av Kinnevik utgivna aktier, är 701.969.846. Det totala antalet aktier i Kinnevik efter omstämplingen är oförändrat 263.981.930.
 
För ytterligare information besök www.kinnevik.se eller kontakta:
 
Investment AB Kinneviks syfte är att bereda vinst till sina aktieägare, i huvudsak genom värdeökning i sin portfölj av tillgångar. Bolagets verksamhet omfattar tre övergripande affärsområden; Noterade kärninnehav som består av Millicom International Cellular, Tele2, Modern Times Group MTG, Metro International och Transcom WorldWide, Onoterade Kärninnehav som består av kartong- och pappersbolaget Korsnäs samt Nya Investeringar som är aktivt i att finna nya investeringar i företag i tidiga skeden med betydande tillväxtpotential. Kinnevik söker att aktivt verka genom företagens styrelser.
 
Kinnevik-aktien är noterad på OMX Nordic Exchange Stockholm, Large Cap-segmentet, och ingår i sektorn finans och fastigheter. Aktien handlas under kortnamnen KINV A och KINV B.
 

Attachments

Pressmeddelande (pdf)