PA RESOURCES: PA RESOURCES HAR SLUTFÖRT PILOTBRUNNEN DIDON-9


PA RESOURCES: PA RESOURCES HAR SLUTFÖRT PILOTBRUNNEN DIDON-9
Olje- och gaskoncernen PA Resources har slutfört borrningen av pilotbrunnen Didon-9 på Didon-fältet i Tunisien. Pilotbrunnen visar att oljan i den västra reservoaren förflyttas in i den centrala reservoaren och produceras från de befintliga brunnarna. En produktionsbrunn behövs därför inte längre i den västra reservoaren.
Pilotbrunnen Didon-9 har borrats in i den västra reservoaren på Didon-fältet i Tunisien. Resultatet från borrningen visar att reservoarens övre läge samt reservoarens geologiska egenskaper överensstämmer med prognos, men loggdata från brunnen visar att det omgivande vattentrycket har påverkat oljezonen. Detta betyder att förkastningen, som ursprungligen stängde in oljan i den västra reservoaren och som tidigare har bevisats av värderingsbrunnen Didon-2, har öppnats som ett resultat av att produktion av olja har skett från den centrala reservoaren. Oljan flödar därför från den västra reservoaren till den centrala reservoaren där den produceras av produktionsbrunnarna Didon-5 och Didon-7. Det finns därför inte längre något behov av en produktionsbrunn i den västra reservoaren på Didon-fältet.

Resultatet från pilotbrunnen Didon-9 påverkar inte de totala oljereserverna i fältet. Produktionsbrunnen Didon-7 påvisade att reserverna i den centrala reservoaren är större än förväntat. PA Resources långsiktiga produktionsmål för Didon-fältet påverkas inte heller av detta. 

- Produktionsnivån på Didon-fältet har sedan starten av Didon-5 varit tillfredsställande. Vi håller därför fast vid den produktionsprognos vi presenterade i delårsrapporten för andra kvartalet. Vår bedömning är att koncernens genomsnittliga produktion under andra halvåret 2008 kommer att uppgå till mellan 16 000 och 21 000 fat per dag, säger Ulrik Jansson, VD och koncernchef för PA Resources AB.

Analyser ska nu genomföras för att bedöma om ytterligare en produktionsbrunn ska borras in i den centrala reservoaren genom att använda den övre delen av Didon-9. Borriggen kommer nu att flyttas till prospektet Didon Nord där den enligt plan ska borra en prospekteringsbrunn. 

Stockholm, 29 augusti 2008
PA Resources AB (publ)


För mer information, kontakta gärna:
Ulrik Jansson 
VD och koncernchef, PA Resources AB
Telefon: +46 70 751 41 84
E-post: info@paresources.se
eller
Trond Bjerkan 
Vice VD, PA Resources AB
Telefon: +47 21 09 71 10
E-post: info@paresources.no



PA Resources AB (publ) är en internationell olje- och gaskoncern inriktad på att förvärva, utveckla och utvinna olje- och gasreserver, samt bedriva prospektering för att hitta nya reserver. Koncernen bedriver idag verksamhet i Tunisien, Norge, Storbritannien, Danmark, Nederländerna, Grönland, Ekvatorialguinea och Republiken Kongo (Brazzaville). PA Resources är en av Tunisiens största oljeproducenter. Moderbolaget har säte i Stockholm, Sverige. 
PA Resources AB hade intäkter på 2 794 MSEK under 2007. Bolaget är primärnoterat på Oslo Börs i Norge (segment OB Match) och sekundärnoterat på OMX Nordiska Börsen i Stockholm (segment Large Cap). För mer information, besök gärna www.paresources.se.

Attachments

PA RESOURCES PA RESOURCES HAR SLUTFORT PILOTBRUNNEN DIDON-9