PA RESOURCES: BORRNING AV BRUNN PÅBÖRJAD PÅ DIDON NORTH I TUNISIEN


PA RESOURCES: BORRNING AV BRUNN PÅBÖRJAD PÅ DIDON NORTH I TUNISIEN
PA Resources har påbörjat borrningen av en prospekteringsbrunn på prospektet Didon North i Zarat-licensen i Tunisien. Resultatet från borrningen väntas i slutet av året.
Olje- och gaskoncernen PA Resources har påbörjat borrningen av prospekteringsbrunnen DN-1 på prospektet Didon North i prospekteringslicensen Zarat offshore Tunisien. Denna vertikala brunn planeras att borras till ett djup av 3 115 meter. Resultatet från borrningen förväntas vara klart i slutet av året. 

Detta är den första prospekteringsbrunnen som borras på Zarat-licensen av borriggen Ensco 85. Tidigare i år borrades också två brunnar på Didon-fältet - en produktionsbrunn och en testbrunn. Didon North ligger cirka fem kilometer norr om Didon-fältet.

- Prospektet Didon North är mycket intressant. Brunnen kommer att borras in i två formationer; El Gueria formationen, som är en välkänd reservoar formation i Tunisien som bland annat innehåller det producerande Didon-fältet, samt den djupare liggande och mindre kända Chouabine-formationen. Det sker för närvarande ingen produktion från Chouabine-formationen i Tunisien, men produktion från formationen har etablerats på andra sidan gränsen, i Libyen, säger Ulrik Jansson, VD och koncernchef på PA Resources. 

PA Resources är operatör och har 100 procents ägarandel i Zarat-licensen. Den tunisiska statens oljebolag ETAP har dock rätt att förvärva upp till 55 procents ägarandel om ett kommersiellt fynd görs, och kommer då att betala sin andel av kostnaderna för prospektering och utbyggnad retroaktivt.

Oslo/Stockholm, 1 oktober 2008 
PA Resources AB (publ) 


För mer information, kontakta gärna:
Ulrik Jansson 
VD och koncernchef, PA Resources AB
Telefon: +46 70 751 41 84
E-post: info@paresources.se
eller
Trond Bjerkan 
Vice VD, PA Resources AB
Telefon: +47 21 09 71 10
Mobil: +47 900 55 921 
E-post: info@paresources.no




PA Resources AB (publ) är en internationell olje- och gaskoncern inriktad på att förvärva, utveckla och utvinna olje- och gasreserver, samt bedriva prospektering för att hitta nya reserver. Koncernen bedriver idag verksamhet i Tunisien, Norge, Storbritannien, Danmark, Nederländerna, Grönland, Ekvatorialguinea och Republiken Kongo (Brazzaville). PA Resources är en av Tunisiens största oljeproducenter. Moderbolaget har säte i Stockholm, Sverige. 
PA Resources AB hade intäkter på 2 794 MSEK under 2007. Bolaget är primärnoterat på Oslo Börs i Norge (segment OB Match) och sekundärnoterat på OMX Nordiska Börsen i Stockholm (segment Large Cap). För mer information, besök gärna www.paresources.se.

Attachments

PA RESOURCES BORRNING AV BRUNN PABORJAD PA DIDON NORTH I TUNISIEN