PA RESOURCES: PA RESOURCES TILLDELAS ANDELAR I NY LICENS I NEDERLÄNDERNA


PA RESOURCES: PA RESOURCES TILLDELAS ANDELAR I NY LICENS I NEDERLÄNDERNA
Olje- och gaskoncernen PA Resources har tilldelats 30 procents andel i den nya licensen Block Q10a till havs utanför Nederländerna, samtidigt som 20 procent av koncernens andelar i det näraliggande Block Q7 har överförts till ett statligt ägt bolag i Nederländerna.
Det nederländska ekonomidepartementet har gett tillstånd för en splittring och överföring av licensandelar gällande prospekteringslicensen Q10 i den engelsk-nederländska sänkan till havs utanför Nederländerna. Licensen har delats upp i två licenser - en nordöstlig licens med namnet Q10a och en sydvästlig licens med namnet Q10b. Cirrus kvarstår som operatör av Q10b men har överfört sina rättigheter i Q10a till PA Resources och Smart Energy Solutions. Licensandelarna i Block Q10a hålls nu av operatören Smart Energy Solutions (30 %), PA Resources (30 %), och det statligt ägda olje- och gasbolaget Energie Beheer Nederland (40 %).

Samtidigt har Energie Beheer Nederland utnyttjat sin rätt att förvärva 40 procent av prospekteringslicensen Block Q7, och därmed reduceras PA Resources och Smart Energy Solutions respektive andelar i licensen från 50 procent till 30 procent. Licensandelarna i Block Q7 hålls nu av operatören Smart Energy Solutions (30 %), PA Resources (30 %) och Energie Beheer Nederland (40 %).

- Block Q10a, som täcker en yta av cirka 53 kvadratkilometer, innehåller den sydöstra förlängningen av gasansamlingen Q7-FA som upptäcktes 1973. Licenserna Block Q7 och Block Q10a har tillsammans en betydande återstående potential, säger Ulrik Jansson, VD och koncernchef på PA Resources. 

Den engelsk-nederländska sänkan är ett moget prospekteringsområde som innehåller gas och kondensat samt en utbyggd infrastruktur med gas pipelines.

Stockholm, 23 oktober 2008
PA Resources AB (publ) 

För mer information, kontakta gärna:
Ulrik Jansson 
VD och koncernchef
PA Resources AB
Telefon: +46 70 751 41 84
E-post: info@paresources.se







PA Resources AB (publ) är en internationell olje- och gaskoncern inriktad på att förvärva, utveckla och utvinna olje- och gasreserver, samt bedriva prospektering för att hitta nya reserver. Koncernen bedriver idag verksamhet i Tunisien, Norge, Storbritannien, Danmark, Nederländerna, Grönland, Ekvatorialguinea och Republiken Kongo (Brazzaville). PA Resources är en av Tunisiens största oljeproducenter. Moderbolaget har säte i Stockholm, Sverige. 
PA Resources AB hade intäkter på 2 794 MSEK under 2007. Bolaget är primärnoterat på Oslo Börs i Norge (segment OB Match) och sekundärnoterat på OMX Nordiska Börsen i Stockholm (segment Large Cap). För mer information, besök gärna www.paresources.se.

Attachments

PA RESOURCES PA RESOURCES TILLDELAS ANDELAR I NY LICENS I NEDERLANDERNA