PA RESOURCES: PA RESOURCES FÖRSTÄRKER KONCERNLEDNINGEN


PA RESOURCES: PA RESOURCES FÖRSTÄRKER KONCERNLEDNINGEN
PA Resources förstärker sin organisation med två nya verkställande direktörer för dotterbolagen i Storbritannien och Republiken Kongo. Detta är en del i det fortsatta byggandet av en kompetent och effektiv organisation med fokus på de tre geografiska områdena Nordsjön, Norra Afrika och Västra Afrika.
Olje- och gaskoncernen PA Resources tar nu ett ytterligare steg i byggandet av en kompetent och kostnadseffektiv organisation. Målet är att ha starka organisationer i de tre geografiska områdena Nordsjön, Norra Afrika och Västra Afrika. Som ett led i detta har koncernen nu anställt två nya verkställande direktörer för dotterbolagen i Storbritannien respektive Republiken Kongo. 

Hans Ryckborst tillträdde som verkställande direktör för PA Resources Congo den 15 oktober 2008. Han är 66 år och han har en lång erfarenhet som reservoaringenjör i Canada och Gabon under 70- och 80-talet. Efter detta har han innehaft positioner som verkställande direktör inom både privata och noterade oljekoncerner såsom Bowleven (GGPC), Tullow Oil, ATP Oil & Gas och Vanco Energy, där han till exempel ansvarat för att bygga upp nya landskontor i Gabon och Nederländerna. Hans Ryckborst kommer närmast från tjänsten som verkställande direktör på oljebolaget GGPC Limited Gabon. Han har även arbetat som rådgivare åt Internationella Valutafonden, Världsbanken och regeringen i Gabon. 

Graham Goffey tillträder tjänsten som verkställande direktör för PA Resources UK Ltd i januari 2009. Han är 44 år och har mer än 20 års erfarenhet av prospektering och företagsledning på olika positioner i internationella oljekoncerner såsom Conoco, LASMO och Paladin Resources. Graham Goffey var General Manager för Paladin Resources internationella affärsenhet, med produktion och prospektering i fem länder. Han kommer närmast från tjänsten som prospekteringschef för Sterling Energy där han ansvarade för prospektering och ny verksamhet i Afrika och Mellanöstern.

I tillägg till dessa nya rekryteringar har PA Resources slutfört arbetet med att förstärka den tunisiska organisationen, ett arbete som påbörjades i november 2007 med rekryteringen av Mohamed Messaoudi som verkställande direktör för PA Resources i Tunisien. Mohamed Messaoudi är 56 år och har över 25 års internationell erfarenhet från oljeindustrin. Han har haft ledande positioner på oljeföretag som Storm Ventures, Nexen, MBC Consulting, Elf och Shell. Innan han började på PA Resources var han anställd som Vice President New Ventures på Storm Ventures International. Han har också arbetet 14 år på olika ledande positioner inom Shell i Tunisien, Oman, Nederländerna, Gabon och Nigeria.

- Vi strävar efter att bygga upp självdrivande lokala organisationer baserade på hög kompetens och erfarenhet både från oljeindustrin och den specifika regionen. De verkställande direktörerna för våra dotterbolag spelar en mycket viktig roll i detta och måste vara mycket duktiga på ledarskap och företagsledning samt ha erfarenhet från ledande positioner i både internationella och lokala oljeföretag. Vi är därför mycket glada över att kunna hälsa våra nya kollegor välkomna till PA Resources, säger Ulrik Jansson, VD och koncernchef för PA Resources.

Hans Ryckborst, Graham Goffey och Mohamed Messaoudi samt den verkställande ledningsgruppen i PA Resources bildar tillsammans koncernledningsgruppen.

Stockholm, 9 december 2008
PA Resources AB (publ)


För mer information, kontakta gärna:
Ulrik Jansson
VD och koncernchef, PA Resources AB
Telefon: +46 70 751 41 84
E-post: info@paresources.se



PA Resources AB (publ) är en internationell olje- och gaskoncern inriktad på att förvärva, utveckla och utvinna olje- och gasreserver, samt bedriva prospektering för att hitta nya reserver. Koncernen bedriver idag verksamhet i Tunisien, Norge, Storbritannien, Danmark, Nederländerna, Grönland, Ekvatorialguinea och Republiken Kongo (Brazzaville). PA Resources är en av Tunisiens största oljeproducenter. Moderbolaget har säte i Stockholm, Sverige. 

PA Resources AB hade intäkter om 2 794 MSEK under 2007. Bolaget är primärnoterat på Oslo Börs i Norge (segment OB Match) och sekundärnoterat på NASDAQ OMX Nordiska Börsen i Stockholm (segment Large Cap). För mer information, besök gärna www.paresources.se.

Attachments

PA RESOURCES PA RESOURCES FORSTARKER KONCERNLEDNINGEN