Derivat: Påminnelse: Förändrad metod vid standardlösen av aktieoptioner samt lösenförfarande för aktieterminer med daglig avräkning (43/09)


NASDAQ OMX Derivatives Markets har, från och med idag, ändrat det referenspris som används vid standardlösen av aktieoptioner, från Volymvägd Genomsnittskurs (VWAP) till den underliggande aktiens officiella stängningskurs (Last Paid). Om optionens realvärde, beräknat med Last Paid, överstiger 1 % av lösenpriset vid lösentillfället kommer optionen att lösas, förutsatt att innehavaren inte avsagt sig standardlösen.

Det har även skett ett byte av referenspris (Fix) på slutdagen för aktieterminer med daglig avräkning (Futures), från VWAP till Last Paid.

I samband med förändringen har NASDAQ OMX ändrat tidpunkten för publicering av den officiella stängningskursen för den underliggande aktien. Från och med idag kommer den officiella stängningskursen publiceras i samband med start av handelssessionen ”Post Trade” i SAXESS som sker ca kl 17.40. Publicering av officiell omsättningsvolym för den underliggande aktien sker, oförändrat, vid start av handelssessionen ”Closed” ca kl 18.00.

För ytterligare information, vänligen se bifogat dokument.

Attachments

wkr0011.pdf