PA RESOURCES: INFORMATION OM ÖVERFÖRING AV PA RESOURCES KONVERTIBLER MELLAN SVERIGE OCH NORGE


PA RESOURCES: INFORMATION OM ÖVERFÖRING AV PA RESOURCES KONVERTIBLER MELLAN SVERIGE OCH NORGE
DnB NOR ASA meddelar att överföring av PA Resources AB:s konvertibler mellan Sverige och Norge stoppas från 23 december 2009 till 18 januari 2010 i samband med ränteutbetalning.
Möjligheten att överföra konvertibler mellan Sverige och Norge stoppas tillfälligt inför det att ränteutbetalningen ska ske till innehavare av PA Resources AB:s konvertibla skuldebrev med ISIN-kod SE0002694455.

Sista dag för överföring av konvertiblerna mellan länderna är den 22 december 2009. Överföring som inte är genomförd den 29 december 2009 makuleras den 30 december 2009. Från och med den 18 januari 2010 är det återigen möjligt att överföra konvertibler mellan Sverige och Norge. 

Ränteutbetalning
Räntan betalas ut den 15 januari varje år till den som är angiven som innehavare av konvertibeln i Bolagets förteckning hos Euroclear Sweden AB (”Euroclear”) (f.d. VPC AB) i Sverige respektive VPS ASA (”VPS”) i Norge fem bankdagar före ränteutbetalningsdagen.

I det fall att konvertiblerna är registrerade på ett VPC-konto hos Euroclear eller ett VPS-konto hos VPS, hanterar Euroclear respektive DnB Nor ränteutbetalningen till det bankkonto som är kopplat till VPC-kontot respektive VPS-kontot. Om sådant bankkonto saknas sker ränteutbetalningen till den adress som står angiven i förteckningen hos Euroclear respektive VPS. Om innehavet är förvaltarregistrerat hos bank eller annan förvaltare sker utbetalningen i enlighet med respektive förvaltares rutiner.

För fullständiga villkor för PA Resources konvertibler 2008/2014, se prospektet ”Inbjudan till teckning i 2008 års emission av konvertibler” sidan 72, som finns tillgängligt på PA Resources webbplats www.paresources.se.

Stockholm, 2009-12-21
PA Resources AB (publ)

Vid frågor, kontakta gärna:
Bo Askvik
Vice VD och CFO
PA Resources AB
Mobil: +46 708 19 59 18
och
Ann-Kristin Littorin
Informationschef
PA Resources AB
Tel: +46 8 21 83 82 eller +46 73 923 03 68
E-post: info@paresources.se




PA Resources AB (publ) är en internationell olje- och gaskoncern inriktad på att förvärva, utveckla, utvinna och avyttra olje- och gasreserver, samt bedriva prospektering för att hitta nya reserver. Koncernen har idag verksamhet i Tunisien, Storbritannien, Danmark, Grönland, Nederländerna, Ekvatorialguinea och Republiken Kongo (Brazzaville). PA Resources är en av Tunisiens största oljeproducenter och har också produktion i Republiken Kongo. Moderbolaget har säte i Stockholm, Sverige.
PA Resources hade intäkter om cirka 2 420 MSEK under 2008. Bolaget är noterat på NASDAQ OMX Nordiska Börsen i Stockholm (segment Mid Cap) och Oslo Börs i Norge (segment OB Match). För mer information besök gärna www.paresources.se.


Attachments

PA RESOURCES INFORMATION OM OVERFORING AV PA RESOURCES KONVERTIBLER MELLAN SVERIGE OCH NORGE