LUNDIN PETROLEUM HAR PÅBÖRJAT OLJEPRODUKTIONEN FRÅN VOLUNDFÄLTET, OFFSHORE NORGE

Volundfältet, offshore Norge har påbörjat oljeproduktionen.


Volundfältet är belägen i block 24/9 i den norska delen av Nordsjön, cirka 8 km söder om Alvheimfältet i produktionslicens PL150 och är en återkoppling under havsytan till Alvheims flytande produktions-, lagrings-, och avlastningsfartyg (FPSO). Volund kommer att producera cirka 10 000 fat oljeekvivalenter per dag, brutto, till mitten av 2010 och därefter har Volundfältet garanterad produktionskapacitet om 25 000 bopd på Alvheim FPSO.

Volundfältet förväntas uppnå peakproduktion om cirka 25 000 bopd, brutto, (8 750 bopd netto Lundin Petroleum) under det tredje kvartalet 2010 när ytterligare två produktionsborrningar, som för närvarande genomförs, sätts i produktion

- Produktionsstarten av Volundfältet är ännu en betydande milstolpe för Lundin Petroleum och kommer att ha en väsentligt positiv inverkan på våra produktionssiffror då vi har en högre licensandel i Volund jämfört med Alvheim. Utbyggnaden av det större Alvheimområdet fortsätter med Fas 2 och borrningar på Alvheim som påbörjas senare i år samt den troliga utbyggnaden av fyndigheterna Marihøne och Viper som gjordes förra året. Vår målsättning är att hålla Alvheims FPSO verksam till maximal kapacitet under en förutsebar framtid, säger Ashley Heppenstall, koncernchef och VD för Lundin Petroleum i en kommentar.

Lundin Petroleum innehar en licensandel om 35 procent i Volund och Marathon Oil Corporation (Marathon), operatör, den återstående licensandelen om 65 procent.

Lundin Petroleum innehar en licensandel om 15 procent i Alvheimfältet och tillhörande FPSO. Marathon är operatör.


Lundin Petroleum är ett svenskt oberoende olje- och gasprospekterings och produktionsbolag med en välbalanserad portfölj av tillgångar i världsklass i Europa, Ryssland, Sydostasien och Afrika. Bolaget är noterat vid den NASDAQ OMX, Stockholm (ticker ”LUPE”). Lundin Petroleum har 177 miljoner fat oljeekvivalenter (MMboe) bevisade och sannolika reserver.

För ytterligare information var vänlig kontakta:
Ashley Heppenstall
Koncernchef och VD
Tel: +41 22 595 10 00
eller
Maria Hamilton
Informationschef
Tel: +41 22 595 10 00
Tel: 08-440 54 50