LUNDIN PETROLEUM ERHÅLLER GODKÄNNANDE FÖR UTBYGGNADSPLANEN FÖR GAUPEFÄLTET, OFFSHORE NORGE

Lundin Petroleum AB ("Lundin Petroleum") via dess helägda dotterbolag Lundin Norway AS meddelar att utbyggnads- och verksamhetsplanen (PDO) för Gaupefältet (tidligere Pi) i PL292, belägen i den norska Nordsjön, har godkänts av det norska Petroleum och Energidepartementet. Produktionsstart från Gaupefältet förväntas i slutet av 2011.


Gaupefältet är en olje- och gasutbyggnad som gränsar den internationella gränsen mellan Norge och Storbritannien, cirka 225 km från det brittiska fastlandet och 12 km söder om Vargfältet (PL038). Utbyggnaden av Gaupe är planerad som en återkoppling till plattformen Armada med två borrningar under havsytan belägen i Storbritannien. Uppskattade bruttoreserver är cirka 28 miljoner fat oljeekvivalenter (MMboe) med peak produktion om cirka 5 000 fat oljeekvivalenter per dag (boepd), netto, under 2012. Produktion kommer att bestå av både olja och gas i förhållandet 50:50 över fältets livslängd. Produktionen av kolväten kommer att transporteras till Armadaplattformen för bearbetning innan vidaretransport till det brittiska fastlandet.

Lundin Petroleum har en licensandel om 40 procent i PL292 medan BG Norge AS, operatör, innehar den återstående licensandelen om 60 procent.

Lundin Petroleum är ett svenskt oberoende olje- och gasprospekterings och produktionsbolag med en välbalanserad portfölj av tillgångar i världsklass i Europa, Ryssland, Sydostasien och Afrika. Bolaget är noterat vid den NASDAQ OMX, Stockholm (ticker ”LUPE”). Lundin Petroleum har 177 miljoner fat oljeekvivalenter (MMboe) bevisade och sannolika reserver.

För ytterligare information var vänlig kontakta:
Ashley Heppenstall
Koncernchef och VD
Tel: +41 22 595 10 00
eller
Maria Hamilton
Informationschef
Tel: +41 22 595 10 00
Tel: 08-440 54 50