Amer Sportsin strategian päivitys ja uudet pitkän aikavälin taloudelliset tavoitteet


Amer Sports Oyj
PÖRSSITIEDOTE
9.9.2010 klo 13.00

 

Amer Sports julkistaa uudet strategiset prioriteetit ja konsernin pitkän aikavälin taloudelliset tavoitteet. Strategiassa määritellään jokaiselle konsernin yksikölle sisäiset taloudelliset tavoitteet sekä tavoiteltavat synergia- ja mittakaavaedut. Painopistealueina ovat asusteiden ja jalkineiden kasvun nopeuttaminen, kuluttajakeskeinen tuotekehitys, brändimarkkinointi sekä myynnin ja jakelun vahvistaminen. Toiminnan jatkuva tehostaminen on edelleen yksi strategian kulmakivistä. Uudet taloudelliset tavoitteet painottavat kannattavaa kasvua ja vahvaa kassavirtaa.

 

Uudet pitkän aikavälin taloudelliset tavoitteet ovat:

  • Kasvu: vuotuinen valuuttaneutraali orgaaninen kasvu viisi prosenttia. 

  • Kannattavuus: liiketulos vähintään kymmenen prosenttia liikevaihdosta. 

  • Kassavirta: vuotuinen vapaa kassavirta yhtä suuri kuin nettotulos. 

  • Taserakenne: vuoden lopun nettovelka/käyttökate (EBITDA)-suhdeluku korkeintaan 3. 

 

Kassavirtatavoite edellyttää käyttöpääoman tehokasta hallintaa samanaikaisesti kasvu- ja kannattavuustavoitteiden kanssa. Nettovelka/käyttökate (EBITDA)-suhdeluku on määritelty taserakenteen optimoimiseksi.

 

Amer Sportsin strategian kulmakivet ovat:

  • Liiketoimintayksiköiden selkeät roolit ja synergiat 

  • Asusteiden ja jalkineiden kasvun nopeuttaminen  

  • Kuluttajakeskeisyys  

  • Myynnin ja jakelun vahvistaminen  

  • Toiminnan tehokkuus  

 

Kaikkia liiketoimintoja kehitetään niille määriteltyjen roolien mukaisesti. Jokaiselle liiketoiminnalle on määritelty kasvu- ja kannattavuustavoitteet sekä roolit mittakaavaetujen ja synergioiden luomiseksi. Konsernitasolla synergiat ovat pääosin Pallopelien, Talviurheiluvälineiden sekä Asusteiden ja Jalkineiden välillä. Näiden liiketoimintojen integraatioon ja synergioiden hyödyntämiseen panostetaan erityisesti.

 

Amer Sports tavoittelee nopeampaa kasvua asusteissa ja jalkineissa siirtymällä tuoteryhmäpohjaiseen tuotekehitykseen brändien välillä. Tämä mahdollistaa mittakaavaedut asusteiden ja jalkineiden tuotekehityksessä, tuotelinjojen hallinnassa, hankintatoiminnoissa ja valmistuksessa. Amer Sports lisää panostusta alueellisten kuluttajatarpeiden ymmärtämiseen sekä globaaliin markkinointiin. Myyntiä ja jakelua vahvistetaan sekä kehittyneillä että kasvavilla markkinoilla. Lisäksi panostetaan omaan vähittäismyyntiin ja verkkokauppaan. Konserni jatkaa toimenpiteitä käyttöpääoman hallinnan tehostamiseksi ja myyntikatteiden parantamiseksi.

 

Pääomamarkkinapäivä 10.9. New Yorkissa
Amer Sports järjestää pääomamarkkinapäivän analyytikoille ja sijoittajille 10.9.2010 New Yorkissa. Tilaisuudessa käydään läpi Amer Sportsin uudet taloudelliset tavoitteet ja päivitetty strategia. Tilaisuuden esitysmateriaalit ovat nähtävissä samana päivänä klo 15.30 osoitteessa www.amersports.com.

 

Lisätietoja:
Heikki Takala, toimitusjohtaja, puh. (09) 7257 8210
Pekka Paalanne, varatoimitusjohtaja ja CFO, puh. (09) 7257 8212
Päivi Antola, johtaja, sijoittajasuhteet ja talousviestintä, puh. (09) 7257 8233

 

JAKELU
NASDAQ OMX Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.amersports.com

 

AMER SPORTS OYJ
Amer Sports Oyj (www.amersports.com) on yksi maailman johtavista urheiluvälineyhtiöistä, jonka tuotemerkkejä ovat Salomon, Wilson, Precor, Atomic, Suunto, Mavic ja Arc'teryx. Amer Sports tarjoaa teknisesti edistyksellisiä, suoritusta parantavia urheiluvälineitä aktiiviharrastajille. Toimintaa tasapainottavat monipuolinen lajivalikoima sekä läsnäolo kaikilla tärkeillä markkinoilla. Amer Sportsin osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsingissä.

 


Attachments

Amer Sportsin strategian päivitys ja uudet pitkän aikavälin taloudelliset tavoitteet