Ixonos tarkentaa lähiajan epävarmuustekijöitä ja tulevaisuuden näkymiä


Helsinki, Suomi, 2011-02-14 08:45 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- Ixonos Oyj          Pörssitiedote          14.2.2010 klo 09:45


IXONOS TARKENTAA LÄHIAJAN EPÄVARMUUSTEKIJÖITÄ JA TULEVAISUUDEN NÄKYMIÄ

Nokia Oyj tiedotti 11.2.2011 uudesta strategiastaan, jonka osana Nokia suunnittelee ottavansa Windows Phonen ensisijaiseksi älypuhelinstrategiakseen. Ixonos Oyj on toimittanut Nokialle tuotekehitys- ja ohjelmistokehityspalveluita Nokian tällä hetkellä käyttämille S40-, Symbian- ja MeeGo-tuotealustoille.

Ixonosin tiedot Nokian uuden strategian vaikutuksista Nokian Ixonosilta ostamiin palveluihin rajoittuvat toistaiseksi Nokian julkisuudessa esittämiin tietoihin.

Yhtiön avainasiakkaan strategiassa tapahtuvilla muutoksilla voi olla merkittävä vaikutus Ixonos-konsernin Mobile Terminals & Software sekä Media & Communities -liiketoiminta-alueiden ja siten myös koko konsernin toimintaan, tuloksentekokykyyn ja taloudelliseen asemaan. Mikäli yhtiön avainasiakkaan palveluostojen volyymissä tapahtuisi nopea olennainen negatiivinen muutos, ovat Ixonos-konsernin mahdollisuudet korvaavan asiakasvolyymin kasvattamiseen lyhyellä ajanjaksolla rajoitettuja huolimatta siitä, että Ixonosilla on valmiudet tarjota tuotekehitys- ja ohjelmistokehityspalveluita myös muille kuin Nokian nykyisin käyttämille tuotealustoille, mukaan lukien Windows Phone ja Android -alustoille.

Ixonos on 10.2.2011 julkaistussa tilikautta 2010 koskevassa tilinpäätöstiedotteessaan lausunut tulevaisuuden näkymistään seuraavaa: ”Koko vuoden 2011 liikevaihdon ennustetaan ylittävän selvästi edellisen vuoden liikevaihdon. Koko vuoden liikevoiton odotetaan ylittävän selvästi viime vuoden liikevoiton.” Mikäli yhtiön avainasiakkaan palveluostojen volyymissä tapahtuisi edellä tarkoitettu olennainen negatiivinen muutos vuonna 2011, olisi epätodennäköistä, että ennusteet liikevaihdon ja -voiton kasvusta toteutuisivat.

Yhtiö tulee tarkentamaan lähiajan epävarmuustekijöitä sekä näkymiä vuodelle 2011 välittömästi saatuaan lisätietoa avainasiakkaansa strategiamuutosten vaikutuksista toimintaansa.

IXONOS OYJ
Hallitus

Lisätietoja antaa:
Ixonos Oyj, Kari Happonen, toimitusjohtaja, puh. 0400 700 761, kari.happonen@ixonos.com


Jakelu:
NASDAQ OMX Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet