NEO INDUSTRIAL TEKEE LISÄSIJOITUKSEN FINNDOMOON


NEO INDUSTRIAL OYJ       PÖRSSITIEDOTE         17.2.2011 klo 15.10

 

NEO INDUSTRIAL TEKEE LISÄSIJOITUKSEN FINNDOMOON 

Neo Industrial on päättänyt vahvistaa Pientaloteollisuus-toimialaansa kuuluvan Finndomon taloudellista asemaa. Yhtiö aikoo tehdä lisäsijoituksen Finndomoon yhdessä pientalovalmistajan toisen merkittävän omistajan, Ilkka Brotheruksen, kanssa pro rata eli omistusosuuteensa suhteutettuna. Neo Industrialin osuus lisäsijoituksesta on 2,8 miljoonaa euroa. 

Samassa yhteydessä Finndomo on sopinut rahoittajien kanssa rahoituksen uudelleenjärjestelystä, joka yhdessä Neo Industrialin ja Ilkka Brotheruksen lisäsijoituksen kanssa vahvistaa yhtiön tasetta merkittävästi ja tukee pitkän aikavälin strategian toteuttamista. 

Finndomossa tehtyjen saneeraustoimenpiteiden vaikutukset näkyvät yhtiön tuloksessa viiveellä ja samaan aikaan ennakoitua nopeampi markkinoiden elpyminen ja kysynnän kasvu vaativat panostuksia. Tämän vuoksi koko yhtiön tulos oli vuonna 2010 edelleen tappiollinen, joskin edellisvuotista selkeästi parempi. Neo Industrialin osuus tappiosta oli -1,3 miljoonaa euroa touko-joulukuussa 2010. 

Yhtiön kannattavuus on kuitenkin kääntymässä paremmaksi. Vuoden 2010 toisella puoliskolla saneeraustoimet alkoivat tuottaa tulosta, ja yhtiön Suomen toimintojen käyttökate oli jo positiivinen.
- Olemme edelleen vakuuttuneita Finndomon hyvistä toimintaedellytyksistä; laadusta, hyvästä brandista ja tehokkaasta tuotannosta. Lisäksi valmistalomarkkinoiden viimevuotinen positiivinen vire näyttää jatkuvan, kommentoi Neo Industrialin toimitusjohtaja Markku E. Rentto. 

Finndomo jatkaa tuottavuuden parantamistoimiaan edelleen sekä Suomessa että erityisesti Ruotsissa, missä saneerausta tehostetaan lähiaikoina. 

Neo Industrial sijoitti 30 prosentin omistusosuuteen Finndomosta huhtikuussa 2010.

 

Neo Industrial Oyj
 

Markku E. Rentto
toimitusjohtaja

 

LISÄTIETOJA:
Markku E. Rentto, toimitusjohtaja, Neo Industrial, puh. 020-720 9191 

www.neoindustrial.fi

Neo Industrial Oyj:n strategiana on investoida pääasiassa teollista liiketoimintaa harjoittaviin ja keskenään synergiaetuja tarjoaviin yrityksiin. Tavoitteena on aktiivisen omistajuuden avulla kehittää ostettuja yrityksiä ja luoda niihin lisää arvoa. Tuottoa sijoitukselle syntyy osinkona ja arvonnousuna. Neo Industrialin B-osake noteerataan NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä.