UPM laajentaa taimituotantoa Suomessa ja Uruguayssa


(UPM, Helsinki, 23.2.2011 klo 10.00) - UPM kasvattaa taimituotantoaan Suomessa Joroisissa ja perustaa uuden taimitarhan Uruguayihin. Laajennuksella turvataan laadukkaan taimi- ja siemenmateriaalin saatavuus, mikä on perusta onnistuneelle puun kasvatukselle niin pohjoisen havumetsävyöhykkeen metsissä kuin eteläisen pallonpuoliskon puuviljelmillä.

Joroisten taimitarhan laajennuksen yhteydessä taimitarhalle rakennetaan uusi kasvihuone, joka valmistuu tulevan kesän aikana. Ensimmäiset uudessa kasvihuoneessa tuotetut taimet istutetaan yhtiön sekä sen metsäpalveluasiakkaiden metsiin ensi vuoden istutuskaudella. Taimitarha perustettiin vuonna 1980 ja se työllistää sesonkiaikana noin 30 henkilöä.

Uruguayssa UPM:n puuviljelmäyhtiö Forestal Oriental rakentaa uuden taimitarhan Guichónin kuntaan Paysandun hallintoalueella. Uuden taimitarhan arvioidaan valmistuvan maaliskuussa 2012. Taimitarha työllistää noin 100 henkilöä.

Forestal Oriental kasvattaa kahta eukalyptuslajiketta – Eukalyptus grandista pistokkaista ja Eukalyptus dunniita pääosin siemenistä. Uusi taimitarha mahdollistaa Eucalyptus dunnii -lajikkeen kasvattamisen pistokkaista. Forestal Orientalin toinen taimitarha, San Francisco, jatkaa toimintaansa Paysandussa. 

Lisätietoja antavat:

Joroisten taimitarha: taimitarhapäällikkö Anne Immonen, puhelin 0204 16 0951
Uruguayn taimitarha: Forestal Oriental, johtaja Javier Solari, puhelin +598 98402738

Forestal Oriental on UPM:n puuviljelmäyhtiö Uruguayssa. Yhtiö on toiminut vuodesta 1990 lähtien. Yhtiön päätoimipisteet sijaitsevat Paysandússa ja Montevideossa. Forestal Oriental keskittyy kestävän kehityksen mukaiseen eukalyptusviljelyyn Uruguayssa. Yhtiö omistaa noin 225 000 hehtaaria maata josta noin 135 000 hehtaaria on puuviljelmäkäytössä. Pääosa yhtiön puusta toimitetaan UPM:n Fray Bentosin sellutehtaalle.

UPM yhdistää bio- ja metsäteollisuuden ja rakentaa uutta, kestävää ja innovaatiovetoista tulevaisuutta. Tuotteemme valmistetaan uusiutuvista raaka-aineista ja ovat kierrätettäviä. Yhtiön liiketoiminta jakaantuu kolmeen ryhmään: Energia ja sellu, Paperi sekä Tekniset materiaalit. UPM:n palveluksessa on noin 22 000 henkilöä ja yhtiöllä on tuotantolaitoksia 15 maassa. Liikevaihto vuonna 2010 oli 8,9 miljardia euroa. UPM:n osakkeet on listattu Helsingin pörssissä.

UPM – The Biofore Company – www.upm.fi