Ole Søeberg ny porteføljeforvalter

SKAGEN har ansat Ole Søeberg som ny porteføljeforvalter i aktiefonden SKAGEN Vekst. Han skal arbejde med analyse af eksisterende og potentielle selskaber sammen med resten af teamet.


Ole Søeberg, 50 år, har lang erfaring fra det globale og danske kapitalmarked. Frem til 1999 oparbejdede han bred erfaring inden for analyse af globale aktier fra blandt andet Alfred Berg og Carnegie i Danmark. Han startede sin karriere i 1984 i Dansk Aktie Analyse.

"Med sin lange erfaring fra kapitalmarkederne vil Ole Søeberg være en god tilføjelse til de eksisterende porteføljeforvaltere i SKAGEN Vekst-teamet. Vi er vældig glade for, at han nu vil begynde hos SKAGEN," siger Kristian Falnes, som er investeringsdirektør i SKAGEN.

Ole Søeberg har de seneste fire år været bestyrelsesmedlem i SKAGEN AS. Han vil i forbindelse med ansættelsen fratræde bestyrelsen. Han kommer til SKAGEN fra en stilling som direktør i forsikringsselskabet Tryg, hvor han har haft ansvar for Investor Relations siden 2006. Før Tryg var Ole Søeberg ansvarlig for Investor Relations som underdirektør i TDC A/S.

Ole Søeberg begynder i SKAGEN i løbet af første halvår 2011.

Aktiv værdibaseret investeringsfilosofi

SKAGEN Fondenes målsætning er at give investorerne bedst muligt afkast for den risiko, de ønsker at tage. Dette søger vi at opnå ved en aktiv værdibaseret forvaltningsfilosofi og brede investeringsmandater. Risikoen reduceres ved at investere i en række selskaber i forskellige sektorer over hele verden.

Forretningsmodellen giver mulighed for at tænke langsigtet frem for at fokusere på kortsigtede resultater. SKAGEN fokuserer på værdier og leder efter selskaber, som ideelt set er undervurderede, underanalyserede og upopulære i aktiemarkederne. Gennemanalyserede og populære selskaber har en tendens til at blive overvurderede, og det medfører stor faldhøjde, når aktien "går af mode". Indeksrepræsentation er derfor ikke et investeringskriterium for SKAGEN Fondene.

Den aktive forvaltningsfilosofi, kombineret med fokus på værdier, er blevet fastholdt siden SKAGENs etablering i 1993 – og har historisk givet gode resultater i både stigende og faldende markeder.

         Kontaktpersoner i SKAGEN
         Investeringsdirektør Kristian Falnes, telefon: +47 04001.
         Analytiker Christian Jessen, telefon: +45 33417652, e-mail: cje@skagenfondene.dk