ellen® probiotiska tamponger - årets produkt 2011


Danderyd, 2011-03-01 12:09 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- Tyska apotekareförbundet (Bundesverband Deutscher Apotheker eV) har för andra året i rad utsett Ellens probiotiska tampong till årets produkt i kategorin tamponger. ellen® introducerades som medicinteknisk produkt på den tyska marknaden sommaren 2008 och har sedan dess listats på apoteken och på mer än 21500 drugstores över hela Tyskland.

I en årligen återkommande undersökning med tyska apotekare har de angett vilka produkter i olika kategorier som de oftast kommer att rekommendera under nästkommande år. Den mest rekommenderade tampongen blev återigen ellen som kom på en säker första plats med motiveringen att de medföljande mjölksyrabakterierna skyddar och återställer den vaginala bakteriefloran.

I ett friskt underliv finns mer än 100 miljoner goda mjölksyrabakterier som genom att de producerar mjölksyra minskar risken för problem som till exempel klåda, irritation och illaluktande flytningar och de är därmed en naturlig del av friska kvinnors försvar mot infektioner. Men ofta uppstår obalans i bakteriefloran – i stort sett alla kvinnor drabbas någon eller flera gånger i livet, och många lider av ständigt återkommande besvär.

– Det är fantastiskt roligt att få en sådan utmärkelse två år i rad och särskilt roligt att det sker på en sådan betydande marknad som den tyska. Problem med bakteriell obalans i underlivet är mycket vanligt och orsakar kvinnor mycket lidande och obehag, säger Ellens VD Monica Wallter.

Ellen AB är listat på First North med kortnamn ELN. Thenberg & Kinde Fondkommission AB agerar som bolagets Certified Adviser.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Monica Wallter, VD Ellen AB
Tel: 08-412 10 00
E-post: mw@ellenab.com

……………………………………………………………………………………………………………………….

Om Ellen AB

En bra bakterieflora i underlivet minskar risken för infektioner. I stort sett alla kvinnor upplever bakteriell obalans någon eller flera gånger i livet. Bioteknikföretaget Ellen AB utvecklar produkter med probiotika för att förbättra kvinnors underlivshälsa. Tampongen innehåller en substans som består av humana probiotiska mjölksyrabakterier och som utgör en naturlig del av friska kvinnors underlivsflora. År 2002 lanserade Ellen, som första företag i världen, tamponger med mjölksyrabakterier i Norden. Nu pågår en internationell lansering. www.ellenab.com