FINNAIRIN VUOSIKERTOMUS 2010 ON JULKAISTU


FINNAIR OYJ           VUOSIKERTOMUS          3.3.2011     KLO  15.50
 
Finnairin vuosikertomus koostuu kahdesta osasta: aikakauslehtimäisestä Logbookista, joka on tuttu myös lennoilta, sekä taloudellisesta katsauksesta. Logbookissa on jälleen mielenkiintoisia kurkistuksia lentoyhtiömaailmaan. Tänä vuonna keskiössä on erityisesti asiakas.

Logbookin jutuissa paneudutaan muun muassa siihen, millaisin eväin asiakkaita lähestytään Aasiassa: mitkä ovat myyntivaltteja ja millaisia kiemuroita kulttuurierot aiheuttavat. Lisäksi lukija pääsee hyppäämään kaksi kuukautta maailmaa kiertäneiden, matkustamisen laatuelämyksistä bloganneiden Quality Huntereiden kyytiin.

Vastuu-osiossa pohditaan vastuullisuuden kaupallista merkitystä sekä päästölaskennan koukeroita. Lentoturvallisuudesta kirjoittaa Finnairin lentoturvallisuusohjaaja Janne Lumia. Myös kierrätysdesignin raikkaat ideat pääsevät esiin. Työstä maailman lasten hyväksi kerrotaan Lastenklinikoiden Kummien ja Unicefin kautta.

Hongkongiin Logbook vie pyörän selässä ja japanilaisen majatalon kautta vieraillaan modernisti menneisyydessä. Avaruuteen asti singahdetaan vierailevan kirjoittajan Maunu von Luedersin opastuksella. Muita vierailevia kirjoittajia ovat Helsingin yliopiston tutkija Simo Kyllönen, joka pohtii mistä yritysvastuu kumpuaa, sekä Trainers’ Housen toimitusjohtaja Vesa Honkanen, joka erittelee nykyaikaisen työelämän vaatimuksia.

Luonnollisesti Logbookissa syvennytään myös Finnairin visioon ja visuaalisen sekä palveluidentiteetin uudistukseen niin asiakkaiden kuin henkilöstönkin näkökulmasta. Sijoittajanäkökulmasta puolestaan puntaroidaan vastuullista sijoittamista: voiko sijoitetun pääoman tuottona olla taloudellisen lisäarvon lisäksi parempi maailma?

Finnairin vuosikatsaus sekä taloudellinen katsaus vuodelta 2010 löytyvät sähköisessä muodossa osoitteesta http://www.finnairgroup.com/konserni/konserni_12_2.html. Painetun julkaisun voi tilata edellä mainituilla Finnairin internetsivuilla olevilla tilauslomakkeilla, puhelimitse numerosta (09) 818 4904 tai faksilla numerosta (09) 818 4401. Kooste vuonna 2010 julkaistuista pörssitiedotteista löytyy myös osoitteesta www.finnair.fi/konserni.

Finnair Oyj
Viestintä
3.3.2011


Lisätietoja: Taneli Hassinen
johtaja, talousviestintä ja sijoittajasuhteet
p. 09 818 4976


Attachments

Finnair_Taloudellinen_katsaus_2010.pdf Finnair_vuosikatsaus_2010.pdf