Uponor ostaa sisäilmasto-osaamista Saksasta

Uponor Oyj Pörssitiedote 4.3.2011 15.30


Helsinki, 2011-03-04 14:32 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- Uponorin tytäryhtiö Uponor Holding GmbH hankki tänään allekirjoitetulla sopimuksella 50,3 prosentin osake-enemmistön saksalaisesta Zent-Frenger Gesellschaft für Gebäudetechnik mbH –yhtiöstä. Zent-Frenger kehittää, valmistaa ja markkinoi lämmitys- ja jäähdytys- sekä maalämpöratkaisuja lähinnä liike- ja julkiseen rakentamiseen. Se on runsaan 20 miljoonan euron liikevaihdollaan yksi Saksan markkinajohtajista alallaan.  

Uponor pyrkii yritysoston avulla vahvistamaan asemaansa liike- ja julkisessa rakentamisessa Saksassa, joka on Uponorin tärkein yksittäinen markkina-alue. Uponorin arvion mukaan etenkin laajoja pintoja hyödyntävän vesikiertoisen viilennyksen tarve talonrakentamisessa on kasvussa samalla, kun vaatimukset sisäilmaston laadulle tiukkenevat sekä asuin- että työympäristöissä. Zent-Frenger-kauppa tuo mukanaan uutta teknologia-, projekti- ja jakelutieosaamista, joka vastaa Uponorin strategisiin tarpeisiin, sekä uudenlaista, muun muassa korjausrakentamiseen sopivaa tuotetarjontaa, jota Uponor voi hyödyntää Saksassa ja muilla markkinoilla. 

Nyt tehdyn osakehankinnan lisäksi on sovittu, että Uponor voi ostaa koko osakekannan omistukseensa vuonna 2012. Sopimuksen voimaantulo edellyttää Saksan kilpailuviranomaisten hyväksyntää. Osapuolet ovat sopineet, että sopimuksen muita yksityiskohtia ei julkisteta. 

Myyjinä kaupassa toimivat Zent-Frenger Holding GmbH sekä sen henkilöomistajat Fritz Nüssle ja Torsten Werklund. Nüssle jatkaa kaupan kohteena olevan yksikön toimitusjohtajana. Zent-Frengerin päätoimipiste on Heppenheimissa, noin 70 km Frankfurtista etelään. Sen palveluksessa on noin 100 henkeä, ja sillä on laaja yhteistyökumppanien verkosto eri puolilla Eurooppaa.

Sopimuksella ei ole vaikutusta Uponorin kuluvan vuoden ohjeistukseen.  

Lisätiedot:
Riitta Palomäki, talousjohtaja, puh. 020 129 2822
Jyri Luomakoski, toimitusjohtaja, puh. 020 129 2824   

Tarmo Anttilaviestintäjohtaja
Puh. 020 129 2852

 

JAKELU

NASDAQ OMX Helsinki
Tiedotusvälineet
www.uponor.fi

 

Uponor on yksi johtavista asuin- ja liikerakennusten sisäilmasto- ja putkijärjestelmien toimittajista Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Pohjoismaissa Uponor on myös merkittävä ympäristö- ja yhdyskuntatekniikan järjestelmien toimittaja. Uponor tarjoaa asiakkailleen teknisesti kehittyneitä ratkaisuja, jotka ovat ekologisesti kestäviä, turvallisia ja luotettavia. Uponorissa työskentelee yhteensä noin 3 100 henkilöä 30 maassa. Konsernin liikevaihto vuonna 2010 oli 750 miljoonaa euroa. Uponorin osake noteerataan NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. http://www.uponor.fi