AMANDA CAPITAL OYJ:N VARSINAISEN YHTIÖKOKOUKSEN PÄÄTÖKSET


 

AMANDA CAPITAL OYJ                          PÖRSSITIEDOTE

 

                                                                 17.3.2011 klo 9.30

 

 

AMANDA CAPITAL OYJ:N VARSINAISEN YHTIÖKOKOUKSEN PÄÄTÖKSET

 

 

 

Amanda Capital Oyj:n varsinainen yhtiökokous, joka pidettiin keskiviikkona 16. maaliskuuta 2011 Helsingissä, teki päätöksen seuraavista asioista:

 

 

Tilinpäätöksen vahvistaminen

 

Amanda Capital Oyj:n varsinainen yhtiökokous vahvisti yhtiön tilinpäätöksen, sisältäen konsernitilinpäätöksen, toimintakertomuksen ja tilintarkastuskertomuksen vuodelta 2010.

 

 

Taseen osoittaman tuloksen käsitteleminen

 

Vahvistettiin hallituksen ehdotus, että tilikauden emoyhtiön tulos kirjataan voitto- ja tappiotilille ja että osinkoa ei jaeta.

 

 

Vastuuvapaus hallitukselle, toimitusjohtajille ja toimitusjohtajan sijaiselle

 

Yhtiökokous myönsi vastuuvapauden hallituksen jäsenille ja toimitusjohtajille.

 

 

Hallituksen jäsenten lukumäärän, jäsenten valitseminen ja hallituksen jäsenten palkkiot

 

Yhtiökokouksen päätöksen mukaan Amanda Capital Oyj:n hallitukseen valitaan viisi jäsentä ja jäseniksi valittiin Ole Johansson, Georg Ehrnrooth, Eero Heliövaara, Jussi Seppälä sekä Catharina Stackelberg-Hammarén toimikaudeksi, joka päättyy seuraavan varsinaisen yhtiökokouksen päättyessä. Yhtiökokous päätti, että hallituksen jäsenille maksetaan palkkioita seuraavasti: hallituksen puheenjohtajalle 3 300 euroa ja jäsenille 1 800 euroa kuukaudessa ja että matkustus- ja majoituskustannukset korvataan yhtiön kulukorvauskäytännön mukaan. Järjestäytymiskokouksessaan heti yhtiökokouksen jälkeen hallitus valitsi Ole Johanssonin hallituksen puheenjohtajaksi.

 

 

Tilintarkastajat

 

Yhtiön tilintarkastajana jatkaa KHT-yhteisö Ernst & Young Oy, päävastuullisena tilintarkastajana KHT Ulla Nykky. Tilintarkastajille päätettiin maksaa palkkio laskun mukaan.

 

 

Yritysjärjestelyn hyväksyminen ja hallituksen valtuuttaminen päättämään osakeannista

 

Yhtiökokous päätti hyväksyä yritysjärjestelyn, jossa Amanda Capital Oyj hankkii Advium Corporate Finance Oy:n ja eQ Asset Management Group Oy:n osakkeet ja eQ Asset Management Group Oy:n liikkeeseen laskeman vaihtovelkakirjalainan ja valtuutti hallituksen päättämään osakeannista, joka sisältää oikeuden antaa enintään 10 302 605 uutta osaketta. Osakkeen merkintähinta on 1,41 euroa.

Valtuutus sisältää hallitukselle oikeuden päättää kaikista osakeannin muista ehdoista, mukaan lukien oikeuden päättää, kirjataanko merkintähinta kokonaan tai osittain sijoitetun vapaan oman pääoman rahastoon taikka osakepääoman korotukseksi, ja se sisältää oikeuden antaa osakkeita suunnatusti.

Valtuutusta käytetään yritysjärjestelyn toteuttamiseen.

 

Valtuutus ei korvaa aiempia antivaltuutuksia, jotka jäävät voimaan ja uusi valtuutus on voimassa 31.7.2011 saakka.

 

 

Yhtiön toimialapykälän muutos

 

Päätettiin yhtiön toimiala olemaan: Yhtiön toimialana on omistaa ja hallita osakkeita, muita arvopapereita ja kiinteistöjä sekä harjoittaa arvopaperikauppaa ja muuta sijoitustoimintaa. Yhtiö huolehtii konserniin kuuluvien sijoituspalveluyhtiöiden, rahastoyhtiöiden ja muiden yhtiöiden keskitetysti hoidettavista konsernihallinnollisista tehtävistä.

 

 

Amanda Capital Oyj

 

Hallitus

 

 

Lisätietoja: Toimitusjohtaja Janne Larma, puh. +358 40 5004366

 

 

JAKELU

OMX Pohjoismainen Pörssi Helsinki

 

www.amandacapital.fi

 

Amanda-konserni on kotimainen pääoma‐ ja vaihtoehtoisten sijoitusten hallinnointiin, perinteiseen varainhoitoon ja yrityskauppaneuvontaan keskittyvä yhtiö. Yhtiö tarjoaa sijoitus‐, pääoma‐ ja hedge fund ‐rahastoihin liittyviä palveluita sekä perinteistä varainhoitoa instituutioasiakkaille, varakkaille yksityishenkilöille ja yleisölle. Konserniin kuuluvat Amanda Advisors Oy ja eQ Varainhoito Oy hallinnoivat yhteensä noin 3,7 miljardiin euron pääomia. Hallinnoitu pääoma muodostuu Amanda Advisorsin tekemistä sijoituksista yli 190 pääomarahastoon ja eQ Varainhoidon hallinnoimasta 22 sijoitusrahastosta sekä varainhoidon piirissä olevista asiakkaista. Lisäksi konserniin kuuluva Advium Corporate Finance tarjoaa yritys‐ ja kiinteistöjärjestelyihin sekä pääomajärjestelyihin liittyviä palveluja. Lisätietoa konsernista saa sivuilta www.amandacapital.fi, www.eqvarainhoito.fi ja www.advium.fi.