Endnu en strategisk storordre til detailsektoren - Columbus IT nu størst i Letland

Columbus IT har netop indgået aftale om leverance af et forretningskritisk it-system til en af Letlands største detailvirksomheder. Aftalen omfatter en Columbus IT-detailløsning, der gør den lettiske detailkæde i stand til at kontrollere den voksende forretning og skabe mere værdi på bundlinjen.


Ballerup, 2011-03-17 11:34 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- Takket være et tæt samarbejde med Microsoft har Columbus IT netop lukket en ny storordre til en af Letlands største detailkæder. Aftalen omfatter leverance af Columbus IT’s detailløsning baseret på Microsoft Dynamics AX for Retail, strategisk planlægning og implementering, konsulentopgaver og standard software. Den nye forretningsløsning skal leveres og implementeres i alle kædens forretninger, der er koncentreret i Letlands hovedstad, Riga.  

”Nye strategiske kunder og ordrer er vigtige for Columbus IT. Men aftalen med den lettiske kæde er særligt vigtig. Dels fordi aftalen cementerer vores meget tætte samarbejde med Microsoft, og dels fordi vi med denne aftale bliver den klart førende leverandør af forretningsløsninger til detailsektoren i Letland. Jeg ser store vækstmuligheder både i denne branche og i hele Baltikum, hvor vi er repræsenteret. Denne gode reference vil hjælpe os med at indfri vores målsætning om at blive global markedsleder inden for detailsektoren,” siger koncernchef Claus E. Hansen, Columbus IT.

 

Grundig research

Kæden omfatter syv meget store forretninger, der er placeret strategisk vigtige steder i Letlands hovedstad, Riga. Den lettiske detailkæde er vokset massivt gennem de seneste år og har udviklet sig til det, der betragtes som ’hyper-markeder’. Centrene forhandler en lang række forskellige artikler fra hvidevarer og elektronik til mode og sportsudstyr. Der er således tale om en virksomhed med en kompleks forretningsmodel, hvor styring, effektivitet og overblik er helt centralt.

”Den lettiske butikskæde stod i nøjagtig samme situation som tusindvis af andre store og mindre butikskæder, der gennem de sidste år har oplevet, at ikke bare ejere, men også leverandører og kunder stiller nye krav til, hvad en forretningskæde forventes at kunne. Det stiller krav til forretningssystemerne, der ikke bare skal håndtere økonomien og kassesystemerne på tværs af butiksstrukturer og lokationer – men også skal kunne håndtere konto- og kundesystemer, lagersystemer og logistik internt i butikskæden. Samtidig forventes det, at løsningerne kan leveres hurtigt, så virksomheden opnår hurtig ROI. Alt det kan vi med vores detailløsning og vores globale konsulentvirksomhed,” siger koncernchef Claus E. Hansen, Columbus IT.

Den lettiske butikskæde har senest tilføjet to nye væsentlige forretningsområder. Butikkerne er blevet udstyret med nye afdelinger for fødevarer, og samtidig har kæden etableret en omfattende internetforretning.

”Vi ved, at butikskæden var meget grundig i sine overvejelser om, hvilken løsning og hvilken leverandør, de ønskede. Men sammenlignet med fx SAP’s systemer valgte de Columbus IT. Dels kunne vi vise, at vi har løst denne type opgaver mange gange før, og dels kunne vi give butikskæden en betydeligt hurtigere ROI end konkurrenterne. Endelig spillede det naturligvis en stor rolle, at vi er størst på området og har et helt fasttømret samarbejde med Microsoft,” siger koncernchef Claus E. Hansen, Columbus IT.

Løsningen til den lettiske butikskæde samler ti mindre forretningssystemer i et system – baseret på detailløsningen og Microsofts platform. Denne forretningsløsning er udviklet særligt til at lette samarbejdsprocesser på tværs af virksomheder og underafdelinger – og det skaber konkurrencemæssige fordele. Systemet implementeres over de kommende måneder.

 

Om Columbus IT

Columbus IT opererer som software- og servicevirksomhed på markedet for integrerede virksomhedsløsninger baseret på Microsoft Dynamics - primært til detail-, fødevare- og produktionsindustrierne. Columbus IT er en af de førende Microsoft Dynamics-konsulentvirksomheder med mere end 1000 medarbejdere og opererer globalt med en samlet kundebase på mere end 5.000 virksomheder. Læs mere på www.columbusit.com.

         For yderligere information, kontakt:
         Koncernchef Claus E. Hansen, Columbus IT
         E-mail: ceh@dk.columbusit.com
         Mobil: +45 29 69 06 66